Timo Bult Timo Bult
09/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2019 06:00

Twitter CEO Jack Dorsey koopt $10.000 aan bitcoins in 1 week tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
twitter_CEO_jack_dorsey_10000_dollar_aan_bitcoins_in_1_week_tijd

Foto: rafapress/Shutterstock

Jack Dorsey, CEO van zowel Twitter en Square, onthulde tijdens een interview dat hij het bestedingslimiet op Cash App heeft bereikt na maar liefst $10.000 aan BTC te hebben gekocht. Hij onthulde dit tijdens een interview met Tales From the Crypt, een cryptocurrency podcast.


De gastheer Marty Bent vroeg Dorsey over #stackingsats, een campagne op Twitter waar mensen wekelijks screenshots delen waarop te zien is dat ze bitcoin hebben gekocht. Mensen willen zo hun steun betuigen en laten zien dat ze geloven dat bitcoin uiteindelijk breed geadopteerd zal gaan worden. Dorsey zei daarover:

Ik zag het op Twitter, alle screenshots, ik vond het geweldig. Ik heb mee gedaan, maar ik heb mijn limiet voor [BTC-aankopen] al overschreden op de Cash App. Ik kan dus geen BTC meer kopen.

Cash App, een mobiele applicatie van Square waar gebruikers geld mee naar elkaar kunnen sturen en bitcoin kunnen kopen, heeft een wekelijks limiet van $10.000. Dat Dorsey een voorstander van bitcoin is was al langer duidelijk. Dorsey legt uit dat het voor hem niet alleen om bitcoin gaat:

Voor mij gaat het om het internet. Wat wil het internet? Het wil een valuta, het heeft altijd een valuta gewild, de technologie was er echter niet, tot 10 jaar geleden.

Eerder werd ook al bekend dat Dorsey een eigen Bitcoin Lightning Network node heeft, en daarmee deelnemer is van het Lightning-netwerk. Dit is een schalingsoplossing voor de bitcoin-blockchain waarmee razendsnel transacties kunnen worden verstuurd.
Tijdens de podcast van Joe Rogan zei hij daarnaast te hopen dat bitcoin de “native currency van het internet wordt.” Kortom, de CEO van Twitter is een echte bitcoiner, wat zeker bij zal dragen aan een bredere acceptatie van cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie