Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2021 12:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 12:04

Dorsey investeert in groene Bitcoin mining locatie, wil nieuwe wallet maken & BTC kopen met Twitter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dorsey investeert in groene Bitcoin mining locatie, wil nieuwe wallet maken & BTC kopen met Twitter

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Nieuwe Groene Bitcoin Mining Locatie

Twitter CEO Jack Dorsey gaat met zijn betalingsbedrijf Square, bekend van de Cash App, $5 miljoen investeren in een nieuwe bitcoin (BTC) mining locatie die draait op zonne-energie. De instelling wordt in de Verenigde Staten gebouwd door Blockstream, het grootste Bitcoin ontwikkelingsteam opgericht door Adam Back. Dat kondigt Blockstream op 5 juni aan:

Blockstream wil de nieuwe locatie compleet transparant maken, aantonen dat groene energie gebruikt wordt en dat bitcoin naar een “duurzame toekomst” kan leiden. De nieuwe locatie moet een voorbeeld zijn voor anderen en gaat regelmatig rapportages uitbrengen. Er wordt ook een dashboard gebouwd waar iedereen mee kan kijken naar de prestaties, het verbruik en de hoeveelheid bitcoin die gemined wordt.

De beslissing hiervoor volgt nadat de laatste tijd weer veel fear, uncertainty & doubt (FUD) opduikt over het energieverbruik van bitcoin. Dat komt waarschijnlijk door de recente wispelturige tweets van Tesla CEO Elon Musk.

Nieuwe Bitcoin Hardware Wallet

In gerelateerd nieuws meldt Dorsey op Twitter dat hij met Square overweegt een nieuwe hardware wallet te bouwen voor bitcoin.

Volgens Dorsey is bitcoin voor iedereen en is het belangrijk dat Square een inclusief product bouwt en dat doet op een open manier in samenwerking met de community. Hij noemt daar echter enkele struikelblokken voor op:

Geen sleutels, geen geld. De beurs die je gebruikte om je bitcoin te kopen, zorgt waarschijnlijk met goede bedoelingen voor de beveiliging, maar omstandigheden kunnen onthullen dat “bewaring” eigenlijk “IOU” betekent. Beslissen om de bewaring en beveiliging van jouw bitcoin te nemen, is ingewikkeld. Wat is hier het #1 probleem?

Bewaring hoeft niet alles-of-niets te zijn. We kunnen de voogdij waarschijnlijk vereenvoudigen door middel van ‘geassisteerde zelfbewaring’. Dat vereist een geweldig productontwerp. Hoe moeten we denken over geassisteerde oplossingen?

Bitcoin Miami Evenement 2021

Dorsey verscheen vrijdag ook tijdens het grootse Bitcoin 2021 evenement in Miami. Tijdens het evenement benadrukt hij dat hij nog steeds gelooft dat bitcoin dé valuta van het internet wordt en een inclusiever en eerlijker economisch systeem is voor iedereen.

Ook gaf hij aan dat hij overweegt om Bitcoin toe te voegen aan de reserves van Twitter en dat hij de focus wil terugbrengen naar bitcoin als een betaalmiddel, en niet alleen als een oppotmiddel. Tijdens het evenement werd Dorsey plotseling aangevallen door de extreemrechtse Laura Loomer:

“Hoe kun je zeggen dat dit een valuta is voor iedereen in de wereld als je de koning van de censuur bent?”

Aldus Loomer, die zelf verbannen is van Twitter en Facebook. Dorsey antwoordt dat hij aan dit probleem werkt met een decentrale versie van Twitter via het ‘Blue Sky’ project:

“Ik weet dat je me niet gelooft, ik weet dat je ‘leugenaar’ zegt. Ik ga het je bewijzen en dan kunnen we later er nog een keer over praten.”

Tijdens het Miami evenement kondigde de president van El Salvador aan dat hij met behulp van Blockstream het eerste land ter wereld wil zijn dat bitcoin een wettig betaalmiddel maakt. Klik hier om daar meer over te lezen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie