Timo Bult Timo Bult
05/06/2021 07:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2021 07:17

“Bitcoin (BTC) is het belangrijkste werk van mijn leven,” zegt Twitter CEO Jack Dorsey

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is het belangrijkste werk van mijn leven, zegt Twitter CEO Jack Dorsey

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Twitter CEO Jack Dorsey is een bekend voorstander van Bitcoin (BTC). Tijdens de 2021 Bitcoin Conference in Miami noemde hij Bitcoin zelfs het belangrijkste waar hij ooit aan heeft gewerkt. Vlak voor zijn spreektijd liet hij daarnaast op Twitter weten dat zijn betalingsbedrijf Square eraan denkt om een nieuwe bitcoin wallet te ontwikkelen die geïntegreerd zou worden met Cash App, de populaire Amerikaanse betaalapp van Square.

Tijdens de conferentie, waar naar schatting 50.000 mensen aanwezig zullen zijn, sprak Dorsey grote woorden over Bitcoin. “Ik denk niet dat er ook maar iets belangrijker is voor mij om aan te werken in mijn leven, en ik denk niet dat er iets anders bestaat dat meer mogelijk maakt voor mensen wereldwijd.” Hij voegde hieraan toe:

“Als ik niet bij Square of Twitter was, zou ik aan Bitcoin werken. Als het meer hulp nodig had dan Square of Twitter, zou ik ze voor Bitcoin verlaten. Maar ik geloof dat beide bedrijven een rol te spelen hebben.”

Hij gelooft dat dankzij Bitcoin banken niet langer nodig zijn. Hierdoor wordt de cryptocurrency vooral veel in Ethiopië, Nigeria en andere landen gebruikt waar een gebrek is aan goede financiële dienstverleners. Hij en Square zijn daarnaast volledig gefocust op Bitcoin en niet met altcoins omdat ze “bitcoin de native valuta van het internet” willen maken.

Vlak voor zijn spreektijd deelde Dorsey nog een reeks interessante tweets. Hierin maakte hij bekend dat Square eraan denkt om een wallet te ontwikkelen die het nog makkelijker maakt om bitcoin te gebruiken. Daarbij is het van belang dat gebruikers ook daadwerkelijk de bitcoin zelf bezitten. “No keys, no cheese,” aldus Dorsey. Dit is een vergelijkbare uitspraak met “not your keys, not your bitcoin,” wat inhoudt dat wanneer je de private keys van een wallet niet hebt, je de bitcoin eigenlijk niet echt in bezit hebt. Dat moet dus anders volgens hem:

“Bitcoin is voor iedereen. Het is belangrijk voor ons om een inclusief product te bouwen dat een non-custodial oplossing op de wereldmarkt brengt.” Klik op de onderstaande tweet om de hele thread the lezen.

Het positieve nieuws was welkom nadat gisteren een andere miljardair, Elon Musk welteverstaan, nog een aantal cryptische tweets te wereld in stuurde. Door de tweets van Musk leek de markt opnieuw paniekerig te reageren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie