Timo Bult Timo Bult
04/06/2021 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 06:09

Bitcoin (BTC) koers daalt hard na Musk tweets, heeft Tesla zijn bitcoins verkocht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt hard na Musk tweets, heeft Tesla zijn bitcoins verkocht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft weer een behoorlijke daling ingezet. Waar het er gisteren nog op leek dat we een uitbraak naar boven konden gaan zien, is het beeld in de loop van vannacht volledig omgedraaid. Voor de oorzaak moeten we weer naar Tesla CEO Elon Musk kijken.

Musk had blijkbaar wat tijd over en besloot om een paar tweets te plaatsen. De eerste tweet was een verwijzing naar een Linkin Park liedje met daarbij de tekst “bitcoin” en een emoji van een gebroken hart:

Even later voegde hij hier nog een tweet aan toe met daarop een kort stripverhaaltje waarin een sterk dalende koers te zien is:

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Musk met de tweets bedoelt. Er doen geruchten de ronde dat Tesla zijn bitcoins heeft verkocht, wat natuurlijk slecht nieuws zou zijn. De bitcoin koers daalde sinds de tweets met bijna 7% in waarde nadat onzekerheid op de markt de prijs weer omlaag drukte.

Musk maakt zichzelf niet populair binnen de crypto-community en wordt ervan beschuldigd de markt te manipuleren. De afgelopen tijd waren zijn tweets reden voor zowel snelle stijgingen van bijvoorbeeld dogecoin (DOGE) maar ook sterke dalingen. Zo kondigde hij met Tesla aan geen bitcoins meer te accepteren door zorgen omtrent het verbruik van het Bitcoin-netwerk.

Mocht Tesla zeer recentelijk zijn bitcoins hebben verkocht dan zou het bedrijf niet zoveel winst hebben gemaakt. Het eerdergenoemde nieuws zorgde namelijk al voor een behoorlijke daling. Hierdoor zakte de prijs terug naar het niveau waar Tesla zijn $1,5 miljard aan bitcoin aanvankelijk kocht. Indien Tesla inderdaad zijn bitcoins verkocht heeft dan is het echter waarschijnlijk dat dit al eerder is gedaan.

Ondanks dat Musk ook dogecoin weer aanhaalt in een van zijn tweet, ontkomt zijn geliefde meme coin niet aan het negatieve sentiment op de markt. DOGE staat namelijk 12% in de min.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie