Roy van Krieken Roy van Krieken
02/07/2021 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2021 06:01

Gaat Twitter CEO Jack Dorsey ethereum (ETH) kopen? “Nee.”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Twitter CEO Jack Dorsey ethereum (ETH) kopen

De CEO van het gigantische social-media platform Twitter, Jack Dorsey, is al enige tijd uitgesproken crypto fanaat. Echter, zijn steun beperkt zich veelal tot de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC)

Bitcoin leidt tot banenexplosie in de crypto-sector
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

No’

Ondanks dat Twitter gisteren bekend maakte dat zij 140 non-fungible tokens (NFT) gratis zullen weggeven via Rarible, een NFT platform dat gebruik maakt van de Ethereum (ETH) blockchain, blijft Dorsey zich uitspreken tegen ethereum en alles waar het voor staat.

Een gebruiker op Twitter stelde dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Jack Dorsey ether zou kopen. Dorsey liet niet lang op zich wachten en reageerde op deze tweet met een strenge ‘nee’. 

Dorsey ontving hier veel kritiek op. Volgens velen zou hij een ‘bitcoin maxi’ zijn. Dat wil zeggen iemand die puur en alleen in bitcoin gelooft en de rest van de wereld van cryptocurrencies links laat liggen.

Advertentie

Dorsey een bitcoin maxi?

Al jaren windt Dorsey geen doekjes om zijn standpunt wat betreft bitcoin. Hij is sinds 2018 een groot fan. In 2019 stelde hij nog dat hij alleen bitcoin in zijn bezit had. In een conferentie in juni van dit jaar stelde hij het volgende:

“Bitcoin verandert absoluut alles. […] Ik denk niet dat er iets bestaat in de wereld dat mensen meer ergens toe in staat stelt.”

Het is ook niet de eerste keer dat Dorsey een eventuele investering in ether verwerpt. In 2019 vond een opmerkelijk vergelijkbare interactie tussen een Twitter gebruiker en Dorsey plaats. Op de opmerking dat Dorsey ether nodig zou hebben reageerde hij met ‘nah’.

Het standpunt van Dorsey is duidelijk. Hoewel hij groot fan is van de grootste cryptocurrency, ziet hij totaal geen heil in andere crypto’s. Dit in tegenstelling dat enkele andere prominente personen binnen de wereld van cryptocurrencies zoals Mike Novogratz.Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, gelooft juist dat ether vroeg of laat bitcoin van de troon zal stoten als belangrijkste crypto.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie