Timo Bult Timo Bult
25/04/2022 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:39

Dogecoin stijgt met 23%, deal Musk en Twitter lijkt zeer dichtbij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin analyse update: analisten positief over eind 2022

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Waar de meeste koersen vandaag grotendeels vlak handelen, vinden we binnen de top 10 cryptocurrencies een grote uitschieter: dogecoin (DOGE)! De meme crypto staat sinds vanochtend meer dan 20% in de plus. En dat lijkt alles te maken te hebben met het nieuws dat waarschijnlijk vandaag nog een deal wordt gesloten tussen Elon Musk en Twitter!

https://twitter.com/Breaking911/status/1518634360076972032

AI kan crypto totaal op zijn kop zetten, zegt Nvidia CEO
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin koers schiet de lucht in

Vanochtend was nog te lezen dat een deal tussen Musk en social mediaplatform Twitter deze week bekend zou worden gemaakt. Maar het lijkt nu alsnog een stuk sneller te gaan. The Wall Street Journal laat nu namelijk weten dat dit vandaag nog kan gebeuren:

“De twee partijen werkten de hele nacht door om een deal te sluiten die zou worden gewaardeerd op $54,20 per aandeel, of $44 miljard, zeiden de bronnen. Ervan uitgaande dat er geen last-minute problemen zijn, zal de deal naar verwachting worden aangekondigd nadat de markt maandag sluit, zo niet eerder.”

Dogecoin investeerders lijken vooruit te willen lopen op de daadwerkelijke bevestiging van het nieuws. Sinds begin van de middag staat DOGE namelijk maar liefst 23% in de plus!

Advertentie

Waarom heeft dit nieuws zo’n effect op dogecoin?

De DOGE koers stijgt hard omdat Elon Musk ook wel bekend staat als een echte Dogecoin-fan. De ‘Dogefather’ liet daarnaast doorschemeren de cryptocurrency mogelijk toe te willen voegen als betaalmethode op Twitter. Gezien het enorme aantal mensen dat gebruikmaakt van Twitter zou dit natuurlijk een mooie boost voor de adoptie van Dogecoin zorgen.

Garantie dat hij dit ook daadwerkelijk gaat doen is er natuurlijk niet. Bovendien is DOGE een enorm volatiele cryptocurrency en dus dient men zeer voorzichtig te zijn. Zo kan de huidige situatie uitdraaien op een klassiek voorbeeld van ‘Buy the rumour, sell the news.’ Nu het nog geruchten zijn, stijgt de prijs. Maar zodra het nieuws bevestigd wordt, kan de koers uiteindelijk ook een scherpe correctie doormaken.

Update: Het nieuws is inmiddels bevestigd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie