Roy van Krieken Roy van Krieken
10/04/2022 16:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 16:37

Elon Musk stelt dogecoin betalingen op Twitter voor

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Een paar dagen geleden werd bekend dat Tesla CEO en rijkste man ter wereld, Elon Musk, een groot aandeel in het social media platform Twitter heeft verkregen. Uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bleek dat Musk zo’n 9,2% van het bedrijf heeft gekocht. Daarnaast werd bekend dat Musk zich zou gaan voegen bij de raad van bestuur van het bedrijf.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Elon Musk en Twitter

Musk hintte twee weken geleden al naar deze mogelijke stap. Hij zei toen dat “vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een functionerende democratie.” Vervolgens vroeg hij aan zijn volgers of zij vinden dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt. 70% stemde nee. Volgens Musk waren er een heleboel zaken aan het Twitter-platform die beter zouden kunnen.

Het duurde dan ook niet lang voordat Musk zich actief ging bemoeien met de ontwikkeling van Twitter. Hij kwam direct met voorstellen over bijvoorbeeld de Twitter Blue functie. Dit is een betaalde maandelijkse abonnementsdienst waarmee gebruikers een aantal extra voordelen krijgen. Twitter Blue is slechts in een aantal landen beschikbaar en kost zo’n $3 per maand.

Elon Musk vindt dat Twitter Blue op de schop moet. Gebruikers zouden meer functies beschikbaar moeten krijgen en de prijs van de dienst moet volgens hem verlaagd worden naar $2 per maand. Daarnaast stelde Musk voor dat gebruikers zouden kunnen betalen met de alom bekende meme-coin dogecoin (DOGE). 

Dogecoin

Dogecoin en Elon Musk zijn al lange tijd haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Musk heeft in het verleden herhaaldelijk gesteld dat dogecoin zijn favoriete cryptocurrency is. Volgens hem is dogecoin zelfs superieur aan andere grote cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Veel dogecoin investeerders voelde het nieuwe voorstel van Musk al enigszins aankomen, Toen bekend werd dat Musk een aandeel in Twitter had genomen steeg de koers van DOGE namelijk direct behoorlijk. Binnen een uur tijd steeg deze koers 8,5% om vervolgens weer in elkaar te zakken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie