Timo Bult Timo Bult
25/04/2022 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:31

Dogecoiner Elon Musk kan deze week al deal sluiten met Twitter

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Rafael Tomazi/Shutterstock

Gaat het de ‘Dogefather’ dan toch lukken? Miljardair en tevens Dogecoin (DOGE) fan Elon Musk zou mogelijk deze week al een deal met Twitter kunnen sluiten. Dat schreef The Wall Street Journal op zondag.

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Dogecoin fan Musk ontmoet bestuur Twitter

Het nieuwsplatform meldt dat Musk en Twitter elkaar op zondag hebben ontmoet. “We boekten vooruitgang, hoewel er nog steeds problemen zijn die moeten worden opgelost,” aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Musk wil het sociale mediaplatform overnemen voor een prijs van $54,20 per aandeel, waarmee het aanbod uitkomt op in totaal $43 miljard.

In eerste instantie ging Twitter niet in op het aanbod en stelde zelfs een zogenoemde poison pill in om te voorkomen dat Musk zijn aandeel verder uit zou breiden door zelf aandelen te kopen. Maar nu duidelijk is dat Musk het geboden geld ook echt heeft, en de beurzen roodkleuren, heeft Twitter zijn positie alsnog heroverwogen, aldus The Wall Street Journal.

Wanneer er meer duidelijkheid komt over hoe de deal eruit gaat zien en of de deal er überhaupt komt, is niet bekend. Wel zou dit dus al deze week kunnen zijn: “Twitter gaat donderdag de resultaten over het eerste kwartaal rapporteren en er wordt verwacht dat het dan, zo niet eerder, meer zal vertellen over het aanbod.”

Advertentie

Goed voor dogecoin?

Mocht het Musk inderdaad lukken Twitter over te nemen dan zou dit een interessante ontwikkeling zijn voor crypto. Musk staat er namelijk om bekend een voorstander te zijn van cryptocurrencies, en dan met name dogecoin. Hij opperde deze maand zelfs nog om de altcoin toe te voegen als betaalmiddel op Twitter.

Het is dus geen grote verrassing dat de DOGE koers steeg toen Musk zijn aanbod bekendmaakte. Vlak na de bekendmaking steeg de aandelenprijs van Twitter met 12% en die van DOGE met ongeveer 10%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie