Kevin Schijven Kevin Schijven
12/04/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 06:04

Dogecoin fan Elon Musk treedt toch niet toe Twitter-bestuur, is dit waarom?

icon-finance
Finance nieuws
¿Qué hay tras el nuevo proyecto de inteligencia artificial de Musk?

Foto: Pe3k / Shutterstock.com

Afgelopen week kwam naar buiten dat Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, maar liefst 9,2% aandeel kocht in het sociale mediaplatform Twitter, ter waarde van meer dan $3 miljard. Het nieuws zorgde er zelfs voor dat de dogecoin (DOGE) koers hard steeg, al was dat van korte duur.

Musk schreef vervolgens dagenlang op Twitter over zijn plannen met het platform en over het toetreden van Twitter’s raad van bestuur. Het toetreden zou afgelopen weekend plaatsvinden, maar ging plotseling toch niet door.

Twitter CEO Parag Agrawal, die eind vorig jaar van Jack Dorsey overnam, meldt op 11 april dat de aanstelling van Musk eigenlijk al was goedgekeurd. Echter stuurde Musk op dezelfde dag nog een brief dat hij zich toch niet bij de raad zal aansluiten:

“We waren verheugd om samen te werken en waren duidelijk over de risico’s. We waren ook van mening dat Elon als fiduciair van het bedrijf waar hij, net als alle bestuursleden, moet handelen in het beste belang van het bedrijf en al onze aandeelhouders, de beste weg was vooruit.

Elons benoeming in de raad van bestuur zou officieel van kracht worden op 4/9, maar Elon deelde diezelfde ochtend mee dat hij niet langer lid zal worden van de raad van bestuur. Ik denk dat dit het beste is.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onduidelijk waarom Musk terugtrekt

Aldus Agrawal, die geen verdere uitleg geeft. Het is onduidelijk waarom Musk plotseling een complete omdraai maakt. Er gaan geruchten rond dat hij weigerde een achtergrondcheck te laten doen, mogelijk vanwege eerdere problemen met de Securities and Exchange Commission (SEC). Of misschien mag hij als bestuurslid niet meer shitposten. Een reeks Twitterberichten van Musk van de afgelopen dagen zijn inmiddels verwijderd.

Een ander gerucht is dat hij niet meer dan 14,9% mocht bezitten van Twitter als bestuurslid terwijl hij wellicht van plan is om een groter aandeel te kopen. De reacties op zijn terugtrekking zijn verdeeld. Een aantal Musk fans halen voor onduidelijke redenen uit met racistische opmerkingen naar de Twitter CEO. Door het nieuws is de prijs van TWTR aan het dalen. De DOGE koers kreeg weer van Musk afgelopen weekend een steuntje in de rug, maar dat was wederom van korte duur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie