Roy van Krieken Roy van Krieken
08/02/2022 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 12:45

Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

Foto: A. Solano/Shutterstock

Alles wat ook maar iets met de metaverse te maken heeft staat op dit moment vol in de schijnwerpers. Deze nieuwe sector is volgens velen de toekomst van het internet en online interactie. Volgens een onderzoek van het consultancy bureau Gartner zal in 2026 de metaverse niet meer weg te denken zijn uit de digitale wereld.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Metaverse wordt mainstream

Het onderzoek dat gisteren gepubliceerd werd stelt dat zeker 25% van de wereldbevolking in 2026 minstens een uur per dag zal besteden binnen de metaverse. Dit kan voor werk, winkelen, entertainment of sociale doeleinden zijn.

Daarnaast stelt het onderzoek dat er op dit moment al een grootschalige verhuizing plaatsvindt. Bedrijven nemen op grote schaal concrete stappen om de nieuwe metaverse te omarmen. Een goed voorbeeld is natuurlijk Meta, wat voorheen bekend stond als Facebook, dat haar naam veranderde om duidelijk te maken dat de metaverse de nieuwe focus van het bedrijf werd.

De vicepresident van Garnet, Marty Resnick, gelooft wel dat dergelijke bedrijven op den duur zullen moeten gaan samenwerken om de metaverse bij het mainstream publiek aan te laten slaan. 

“van het bijwonen van virtuele klaslokalen tot het kopen van digitale grond en het bouwen van virtuele huizen, worden deze activiteiten momenteel in afzonderlijke omgevingen uitgevoerd.”

Uiteindelijk zal dit alles met elkaar verbonden worden stelt Resnick. Hij stelt zelfs dat 30% van alle bedrijven en andere organisaties in 2026 producten en diensten biedt binnen de metaverse dat op dat moment een enkele virtuele omgeving moet zijn geworden.

Metaverse adoptie

Dit onderzoek van Gartner is niet bepaald de enige van zijn soort dat stelt dat de metaverse de komende jaren een enorme groei kan gaan doormaken. Uit een onderzoek van cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale bleek aan het einde van 2021 al dat zij verwachten dat tegen 2025 de metaverse markt een waarde zal hebben van meer dan $400 miljard.

Grayscale gelooft zelfs dat uiteindelijk de metaverse sector een jaarlijkse omzet van $1 biljoen kan genereren en zal kunnen concurreren met de huidige Web 2.0 bedrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie