Roy van Krieken Roy van Krieken
08/02/2022 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 12:45

Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

Nieuws
Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

Foto: A. Solano/Shutterstock

Alles wat ook maar iets met de metaverse te maken heeft staat op dit moment vol in de schijnwerpers. Deze nieuwe sector is volgens velen de toekomst van het internet en online interactie. Volgens een onderzoek van het consultancy bureau Gartner zal in 2026 de metaverse niet meer weg te denken zijn uit de digitale wereld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Metaverse wordt mainstream

Het onderzoek dat gisteren gepubliceerd werd stelt dat zeker 25% van de wereldbevolking in 2026 minstens een uur per dag zal besteden binnen de metaverse. Dit kan voor werk, winkelen, entertainment of sociale doeleinden zijn.

Daarnaast stelt het onderzoek dat er op dit moment al een grootschalige verhuizing plaatsvindt. Bedrijven nemen op grote schaal concrete stappen om de nieuwe metaverse te omarmen. Een goed voorbeeld is natuurlijk Meta, wat voorheen bekend stond als Facebook, dat haar naam veranderde om duidelijk te maken dat de metaverse de nieuwe focus van het bedrijf werd.

De vicepresident van Garnet, Marty Resnick, gelooft wel dat dergelijke bedrijven op den duur zullen moeten gaan samenwerken om de metaverse bij het mainstream publiek aan te laten slaan. 

“van het bijwonen van virtuele klaslokalen tot het kopen van digitale grond en het bouwen van virtuele huizen, worden deze activiteiten momenteel in afzonderlijke omgevingen uitgevoerd.”

Uiteindelijk zal dit alles met elkaar verbonden worden stelt Resnick. Hij stelt zelfs dat 30% van alle bedrijven en andere organisaties in 2026 producten en diensten biedt binnen de metaverse dat op dat moment een enkele virtuele omgeving moet zijn geworden.

Metaverse adoptie

Dit onderzoek van Gartner is niet bepaald de enige van zijn soort dat stelt dat de metaverse de komende jaren een enorme groei kan gaan doormaken. Uit een onderzoek van cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale bleek aan het einde van 2021 al dat zij verwachten dat tegen 2025 de metaverse markt een waarde zal hebben van meer dan $400 miljard.

Grayscale gelooft zelfs dat uiteindelijk de metaverse sector een jaarlijkse omzet van $1 biljoen kan genereren en zal kunnen concurreren met de huidige Web 2.0 bedrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie