Roy van Krieken Roy van Krieken
08/02/2022 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2022 12:45

Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Onderzoek: Metaverse zal in 2026 mainstream zijn geworden

Foto: A. Solano/Shutterstock

Alles wat ook maar iets met de metaverse te maken heeft staat op dit moment vol in de schijnwerpers. Deze nieuwe sector is volgens velen de toekomst van het internet en online interactie. Volgens een onderzoek van het consultancy bureau Gartner zal in 2026 de metaverse niet meer weg te denken zijn uit de digitale wereld.

Amerikaanse overheid waarschuwt voor opkomst nieuwe crypto scam
Amerikaanse overheid waarschuwt voor opkomst nieuwe crypto scam

Metaverse wordt mainstream

Het onderzoek dat gisteren gepubliceerd werd stelt dat zeker 25% van de wereldbevolking in 2026 minstens een uur per dag zal besteden binnen de metaverse. Dit kan voor werk, winkelen, entertainment of sociale doeleinden zijn.

Daarnaast stelt het onderzoek dat er op dit moment al een grootschalige verhuizing plaatsvindt. Bedrijven nemen op grote schaal concrete stappen om de nieuwe metaverse te omarmen. Een goed voorbeeld is natuurlijk Meta, wat voorheen bekend stond als Facebook, dat haar naam veranderde om duidelijk te maken dat de metaverse de nieuwe focus van het bedrijf werd.

De vicepresident van Garnet, Marty Resnick, gelooft wel dat dergelijke bedrijven op den duur zullen moeten gaan samenwerken om de metaverse bij het mainstream publiek aan te laten slaan. 

“van het bijwonen van virtuele klaslokalen tot het kopen van digitale grond en het bouwen van virtuele huizen, worden deze activiteiten momenteel in afzonderlijke omgevingen uitgevoerd.”

Uiteindelijk zal dit alles met elkaar verbonden worden stelt Resnick. Hij stelt zelfs dat 30% van alle bedrijven en andere organisaties in 2026 producten en diensten biedt binnen de metaverse dat op dat moment een enkele virtuele omgeving moet zijn geworden.

Metaverse adoptie

Dit onderzoek van Gartner is niet bepaald de enige van zijn soort dat stelt dat de metaverse de komende jaren een enorme groei kan gaan doormaken. Uit een onderzoek van cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale bleek aan het einde van 2021 al dat zij verwachten dat tegen 2025 de metaverse markt een waarde zal hebben van meer dan $400 miljard.

Grayscale gelooft zelfs dat uiteindelijk de metaverse sector een jaarlijkse omzet van $1 biljoen kan genereren en zal kunnen concurreren met de huidige Web 2.0 bedrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie