Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
22/11/2023 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 16:00

Onderzoeker ontvangt $1,7 miljoen voor onthullen mega crypto hack

Fantom-FTM
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Fantom (FTM) liftte de afgelopen maand mee op het succes van de algehele crypto markt. De digitale munt verdubbelde in waarde vanaf oktober. Kort voor deze rally werd de Fantom blockchain nog gehackt. Er werd in totaal $550.000 gestolen door middel van een grote kwetsbaarheid in het systeem. De schade viel nog mee nadat een anonieme onderzoeker ontdekte dat de hacker er met maar liefst $170 miljoen vandoor had kunnen gaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is Fantom?

Fantom is een geavanceerd blockchain platform dat zich richt op het aanbieden van hoge snelheid, schaalbaarheid, en decentralisatie voor een verscheidenheid aan toepassingen, met name in de wereld van decentrzlied finance (DeFi). Het concurreert met andere smart contract platformen zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

Advertentie

Miljoenen schade voorkomen

De onderzoeker constateerde dat een inactieve beheerderstoken voor Fantom’s ERC-20 FTM-contract op Ethereum gevoelig was voor aanvallen. Het maakte voor de hacker mogelijk om FTM-tokes te creëren. Door deze kwetsbaarheid had de hacker potentieel $170 miljoen kunnen stelen, gebaseerd op de tokenprijs ten tijde van de hack. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de schatting niet rekening houdt met de marktliquiditeit. Als de hacker daadwerkelijk een grote hoeveelheid tokens had verkregen en geprobeerd had deze te verkopen, zou de prijs van de tokens aanzienlijk zijn gedaald vanwege het overschot aan aanbod ten opzichte van de vraag.

De Fantom Foundation reageerde snel om de kwetsbaarheid te verhelpen en kende de anonieme onderzoeker een aanzienlijke beloning toe van $1,7 miljoen voor het identificeren van deze kwetsbaarheid. Het toekennen van een dergelijke hoge beloning dient niet alleen als erkenning voor het belangrijke werk van de onderzoeker, maar ook als een stimulans voor anderen om actief bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hack in juli

In juli kwam het netwerk ook nog in de problemen nadat bruggen, de technologie die het mogelijk maakt om gegevens en waarde over te dragen tussen verschillende blockchain netwerken, het doelwit werd. De hack betrof de diefstal van grote bedragen in verschillende cryptocurrencies, waaronder $63,3 miljoen in USD Coin, $31,3 miljoen in wrapped Bitcoin (BTC), en $13,8 miljoen in wrapped ethereum.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie