Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2024 21:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 19:08

Ontslaggolf bij populaire Ethereum schalingsoplossing, waarom precies?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ontslaggolf bij populaire Ethereum schalingsoplossing, waarom precies?

Foto: ECO LENS/Shutterstock

Polygon Labs, het bedrijf achter Polygon (MATIC), heeft een flink deel van zijn personeelsbestand de laan uitgestuurd. Er is echter geen reden voor paniek: de grote ontslagronde zou namelijk niets te maken hebben met financiële problemen, maar eerder ‘’ter wille van betere prestaties’’.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Krimp in team achter populaire Ethereum layer-2

De CEO van Polygon Labs, Mar Boiron, bracht eerder vandaag zijn meer dan dertien duizend volgers op sociale mediaplatform X op de hoogte van de recente reeks ontslagen.

In totaal gaat het om grofweg 19 procent van het personeelsbestand. Dit komt overeen met een totaal van 60 werknemers.

Boiron verduidelijkt dat de ‘’ongelooflijk moeilijke beslissing’’ voortkomt uit de poging van het bedrijf om de juiste omvang te bereiken, en niet zozeer uit de financiële toestand van het bedrijf.

Hij voegde eraan toe dat het team snel groeide tijdens de laatste bullmarkt, in 2020-2021, waardoor de doelstellingen van het bedrijf, extreme focus, efficiëntie en wendbaarheid, ‘’verwaterden’’.

De getroffen werknemers zullen volgens het bericht een ontslagvergoeding van twee maanden en gezondheidsvoordelen ontvangen tot februari. Bovendien zal het bedrijf de totale vergoeding van iedereen met minstens 15 procent verhogen, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024. Nieuwe medewerkers zullen tevens een verhoging van 5 procent ontvangen.

Ongeveer een jaar geleden ontsloeg Polygon ook al zo’n 20 procent van zijn werknemers. Deze ontslagronde moest er destijds voor zorgen dat meerdere business units geconsolideerd konden worden onder Polygon Labs.

Polygon is een zogeheten layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH). Het is een schalingsoplossing die snellere en goedkopere transacties op Ethereum mogelijk maakt.

Advertentie

Polygon Labs’  revolutionaire voorstel

Eerder deze week publiceerde het legal team van Polygon Labs een revolutionair voorstel om echte decentralized finance (DeFi) protocollen te classificeren als kritieke infrastructuur, wat toezicht zou inhouden door de Office of Sybersecurity and Critical Infrastructure Protection (OCCIP) van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Het voorstel maakt onderscheid tussen werkelijk gedecentraliseerde DeFi-protocollen en die met aanzienlijke centralisatie, waarbij het pleit voor bestaande financiële regelgeving voor laatstgenoemde.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie