Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2024 12:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 11:47

Polygon doet baanbrekend voorstel: crypto is ‘kritieke infrastructuur’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
defi-kritiek-polygon-labsl_MATIC

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Polygon Labs, het bedrijf achter Polygon (MATIC), zet een gewaagde stap in de wereld van DeFi, met een voorstel dat de veiligheid en veerkracht van deze sector kan transformeren. Een recente publicatie biedt een frisse kijk op hoe DeFi als ‘essentiële infrastructuur’ kan worden beschouwd, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de manier waarop we financiële innovaties benaderen.

Polygon Labs’ revolutionaire voorstel

Het legal team van Polygon Labs, bestaande uit Rebecca Rettig, Katja Gilman en Michael Mosier van Arktouros, heeft recentelijk een baanbrekend 45-pagina’s tellend document gepubliceerd getiteld “A Conceptual Framework for Combating Illicit Finance Activity in Decentralized Finance”.

Dit document stelt voor om echte DeFi-protocollen te classificeren als kritieke infrastructuur. Dit zou betekenen dat ze onder toezicht komen te staan van de Office of Cybersecurity and Critical Infrastructure Protection (OCCIP) van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Dit innovatieve idee gaat verder dan de traditionele financiële regelgeving. De OCCIP is geen officiële financiële toezichthouder, maar coördineert de inspanningen van het ministerie om de veiligheid van de financiële dienstverlening te verbeteren. Hun werk omvat samenwerking met financiële bedrijven, industrie-groepen en overheidsinstanties om informatie over cyberveiligheid en dreigingen te delen.

Verschil tussen echte decentralisatie en centralisatie

Een kernaspect van het voorstel van Polygon Labs is het onderscheid tussen werkelijk gedecentraliseerde DeFi-protocollen en degenen die wel degelijk aanzienlijke centralisatie hebben. Volgens het team moeten laatstgenoemde onderworpen blijven aan bestaande financiële regelgeving. Dit onderscheid is cruciaal omdat het rekening houdt met de unieke aard van verschillende DeFi-systemen en hun impact op zowel de nationale als economische veiligheid van

Mocht het voorstel van Polygon worden aangenomen, kan het grote gevolgen hebben, zeker met betrekking tot de veiligheid van DeFi-platformen. Het zijn juist dergelijke platformen die vandaag de dag nog vaak het slachtoffer worden van grootschalige hacks. Het bestempelen van deze projecten als kritieke infrastructuur kan dus hackers weerhouden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie