Rico Engelbarts
01/08/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2018 17:00

Oprichter OmiseGo, Jun Hasegawa, ziet enorme stijging van Ethereum in 2020

icon-altcoins
Altcoin nieuws
oprichter_omisego_jun_hasegawa_ziet_enorme_stijging_ethereum_in_2020

Oprichter en directeur van OmiseGo, Jun Hasegawa, gelooft dat er een enorme groei zal plaatsvinden van de adoptie en schaalbaarheid van Ethereum in 2020. OmiseGo is een blockchain-netwerk dat draait op Ethereum ter waarde van een aantal miljard dollar.
2017 was voornamelijk een jaar van speculatie voor Ethereum en de projecten die erop gelanceerd zijn. ICO’s (Initial Coin Offerings) en de verkoop van tokens hebben miljarden aan dollars opgebracht.  Deze speculatie heeft mede geleid tot de sterke groei van cryptocurrencies als Bitcoin, Ether (Ethereum) en de meeste andere digitale valuta. Ether was in een periode van 12 maanden met 15000% gestegen, van $10 naar $1,500.
Na de enorme stijging van eind 2017 vond er een correctie plaats en verloren cryptocurrencies als Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple en Ether 70-90% van hun waarde. Hasegawa geeft aan dat deze correctie de mogelijkheid heeft gegeven aan de markt en aan ontwikkelaars om producten en schaalbaarheid opties te bouwen om de volgende stijging, oftewel rally, te ondersteunen.
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum en adviseur bij OmiseGo sinds vorig jaar, heeft in november 2017 aangegeven dat de $500 miljard beurswaarde van cryptocurrencies alleen gerechtvaardigd kan worden door te kijken naar de impact ervan op de traditionele financiële sector. Buterin vertelt:

De totale cryptocurrency marktwaarde heeft vandaag $0,5 biljoen bereikt, maar hebben we dat verdiend? Hoeveel mensen zonder bankaccount hebben we er één gegeven? Hoeveel waarde zit er in smart contracten die ook daadwerkelijk iets interessants doen? Het antwoord op al deze vragen is zeker niet nul, en in sommige gevallen is het zelfs significant. Maar niet $0.5 biljoen significant.

Sindsdien heeft de crypto-wereld behoorlijk vooruitgang geboekt in blockchain-technologie en in het verbeteren van de toepasbaarheid van cryptocurrencies. Hasegawa legt uit dat 2018 voornamelijk een jaar is van ecosystemen en om oplossingen voor schaalbaarheid te bouwen. Hasegawa geeft aan een stappenplan te hebben voor de komende twee jaar. Zij beschrijft de jaren als volgt:

2017: Speculatie en ICO’s

2018: Ecosystemen, schaalbaarheid, PoC (Point of Scale), Interchain protocollen

2019: Adoptie echte bedrijven, DApps (decentralized applications), UIUX focus tools

2020: Enorme groei schaalbaarheid Ethereum. Ethereum gebruik door regeringen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie