Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 16:04

PayPal breidt volgende maand crypto dienst uit naar VK en gaat wellicht met Uniswap samenwerken aan DeFi

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal breidt volgende maand crypto dienst uit naar VK en gaat wellicht met Uniswap samenwerken aan DeFi

PayPal, de grote internationale online betalingsdienst, presenteerde woensdag zijn kwartaalcijfers. Uit de cijfers bleek dat de nieuwe cryptocurrency dienst van het bedrijf een enorm succes is. Tijdens de presentatie meldde CEO Dan Shulman ook dat de crypto wallet “super app” bijna af is en binnenkort zal lanceren.

Verder vertelt de CEO tijdens de conferentie dat PayPal zijn crypto en bitcoin (BTC) handelsservice wellicht volgende maand al gaat lanceren in het Verenigd Koninkrijk:

“We blijven erg blij met het momentum dat we zien met crypto. We gaan, hopelijk misschien zelfs volgende maand, in het VK de handel daar openen.”

Aldus Schulman. Wanneer de rest van Europa, waaronder Nederland, aan de beurt zijn, blijft vooralsnog onbekend. Tevens meldt Schuman dat PayPal werkt aan smart contracts functionaliteiten zoals die van Ethereum (ETH), en wellicht openstaat voor de opkomende decentralized finance (DeFi) markt:

“Hoe kunnen we smart contracts efficiënter gebruiken? Hoe kunnen we activa digitaliseren en deze openstellen voor consumenten die daar eerder geen toegang toe hadden? Er zijn ook enkele interessante DeFi-toepassingen. En dus werken we keihard.”

Gisteren lekte een video uit van een EthCC conferentie in Parijs van vorige week. Tijdens het evenement vertelde Ashleigh Schap van Uniswap dat het bedrijf in gesprek is met meerdere grote financiële technologie bedrijven (fintech) als PayPal om DeFi naar de mainstream te brengen.

“We proberen Uniswap en de rest van DeFi daar in die applicaties te plaatsen, zodat we de droom van open, 100% uptime liquiditeit naar de hele wereld kunnen brengen. PayPal wil met ons praten, E*Trade wil met ons praten, Stripe wil met ons praten.”

De video werd later echter verwijderd omdat volgens oprichter Hayden Adams Uniswap voor nu alleen in gesprek is met deze bedrijven en niet samenwerkt. De video kan alsnog hier bekeken worden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie