Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 13:11

PayPal crypto en bitcoin wallet “super app” is bijna af en lanceert binnenkort, zegt CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal crypto en bitcoin wallet super app is bijna af en lanceert binnenkort, zegt CEO

PayPal, de enorme online betalingsdienst, wil zijn populaire cryptocurrency wallet groots uitbreiden. Deze “super app” van PayPal is bijna af en komt binnenkort eraan, zegt CEO Dan Schulman tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers op 28 juli:

Schulman meldt dat de onderliggende code van de super app af is en dat lancering van de nieuwe wallet ergens in de komende maanden zal zijn. Dat zal echter eerst alleen in de Verenigde Staten zijn, het is onduidelijk wanner Europa aan de beurt is.

De wallet, bedoeld voor crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), zal een aantal nieuwe functies bevatten. Dat zijn onder andere de mogelijkheid voor sparen met hoge renten, toegang tot directe stortingen, een berichtendienst om met elkaar te chatten en meer “extra crypto functionaliteiten.”

Schulman meldt daarnaast dat elke wallet “uniek” zal zijn en “aangedreven door geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning capaciteiten.” Het is echter onduidelijk wat deze extra functies zijn en wat AI toevoegt aan de super app.

Verder meldt PayPal in de presentatie dat de betalingsservice nu maar liefst 400 miljoen actieve gebruikers heeft en $311 miljard aan betalingen heeft verwerkt in het tweede kwartaal van 2021, een groei van maar liefst 40%.

Venmo, de mobiele betalingsdienst van PayPal, werkte in dezelfde periode $58 miljard aan betalingen en, een toename van 58% en zag een toename van 69% in de omzet. Venmo lanceerde in april dit jaar zijn crypto dienst.

PayPal kondigde twee weken geleden aan dat het bedrijf het bestedingslimiet op crypto van $20.000 per week naar $100.000 per week had verhoogd. Ook dat geldt vooralsnog alleen voor klanten in de VS.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie