Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2020 18:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2020 18:25

PayPal gaat wellicht eigen cryptocurrency volgend jaar lanceren, zegt CoinShares CSO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal gaat wellicht eigen cryptocurrency volgend jaar lanceren, zegt CoinShares CSO

Gisteren werd bekendgemaakt dat PayPal cryptocurrencies als bitcoin (BTC) gaat ondersteunen. Het betaalplatform laat klanten binnenkort crypto kopen, verkopen en opslaan via PayPal, alsmede kunnen klanten in 2021 hun crypto besteden bij zo’n 26 miljoen winkels.
Wellicht is dit pas de eerste stap die PayPal maakt in deze sector. Meltem Demirors, CSO van CoinShares, zegt dat PayPal misschien van plan is om een eigen cryptocurrency te lanceren. Dat meldt ze tijdens een interview met CNBC’s Fast Money op 21 oktober:

Uiteindelijk denk ik dat dit de weg vrijmaakt voor PayPal om zijn eigen crypto te lanceren. Het zou me niet verbazen als we in de komende zes tot twaalf maanden PayPal zijn eigen digitale valuta zien lanceren, vergelijkbaar met een digitale dollar die we bij veel betalingsbedrijven zien.

Demirors doelt hierop een zogeheten stablecoin, een cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan andere asset of valuta, meestal de dollar (USD).
Zoals Demirors aangeeft was PayPal vorig jaar nog aangesloten bij de Libra Association. De Libra Association is een consortium van bedrijven ter ondersteuning van de aankomende lancering van Facebooks stablecoin, de Libra.
PayPal stapte echter binnen enkele maanden weer uit de groep. Het betalingsbedrijf meldde toen dat het niet geconfronteerd wilde worden met de kritiek vanuit toezichthouders die Facebook toen over zich heen kreeg.
Er wordt nu gespeculeerd, onder andere door Demirors, dat dit wellicht niet de enige reden is dat PayPal de Libra Association heeft verlaten. Daar komt bij dat PayPal CEO Dan Shulman vorig jaar nog zei dat PayPal een eigen product aan het ontwikkelen is dat “niet per se concurrerend met Libra” zal zijn.
Overigens is niet iedereen even enthousiast over de instap van PayPal. Het bedrijf staat namelijk klanten niet toe om hun crypto ook van het betaalplatform af te halen, en dat ontvangt veel kritiek vanuit de community.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie