Home Nieuws Altcoin nieuws PayPal gaat wellicht eigen cryptocurrency volgend jaar lanceren, zegt CoinShares CSO

PayPal gaat wellicht eigen cryptocurrency volgend jaar lanceren, zegt CoinShares CSO

- Advertentie -

Gisteren werd bekendgemaakt dat PayPal cryptocurrencies als bitcoin (BTC) gaat ondersteunen. Het betaalplatform laat klanten binnenkort crypto kopen, verkopen en opslaan via PayPal, alsmede kunnen klanten in 2021 hun crypto besteden bij zo’n 26 miljoen winkels.

Wellicht is dit pas de eerste stap die PayPal maakt in deze sector. Meltem Demirors, CSO van CoinShares, zegt dat PayPal misschien van plan is om een eigen cryptocurrency te lanceren. Dat meldt ze tijdens een interview met CNBC’s Fast Money op 21 oktober:

Uiteindelijk denk ik dat dit de weg vrijmaakt voor PayPal om zijn eigen crypto te lanceren. Het zou me niet verbazen als we in de komende zes tot twaalf maanden PayPal zijn eigen digitale valuta zien lanceren, vergelijkbaar met een digitale dollar die we bij veel betalingsbedrijven zien.

Demirors doelt hierop een zogeheten stablecoin, een cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan andere asset of valuta, meestal de dollar (USD).

Zoals Demirors aangeeft was PayPal vorig jaar nog aangesloten bij de Libra Association. De Libra Association is een consortium van bedrijven ter ondersteuning van de aankomende lancering van Facebooks stablecoin, de Libra.

PayPal stapte echter binnen enkele maanden weer uit de groep. Het betalingsbedrijf meldde toen dat het niet geconfronteerd wilde worden met de kritiek vanuit toezichthouders die Facebook toen over zich heen kreeg.

Er wordt nu gespeculeerd, onder andere door Demirors, dat dit wellicht niet de enige reden is dat PayPal de Libra Association heeft verlaten. Daar komt bij dat PayPal CEO Dan Shulman vorig jaar nog zei dat PayPal een eigen product aan het ontwikkelen is dat “niet per se concurrerend met Libra” zal zijn.

Overigens is niet iedereen even enthousiast over de instap van PayPal. Het bedrijf staat namelijk klanten niet toe om hun crypto ook van het betaalplatform af te halen, en dat ontvangt veel kritiek vanuit de community.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.413,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.132,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.179,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.184,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.245,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...