Erik Juffermans Erik Juffermans
20/06/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 18:00

Pepe crypto al 80% gedaald, maar aantal bezitters blijft stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2.0 memecoins: nieuwe crypto hype maakt opmars

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

De memecoin pepe (PEPE) is wellicht de grootste verrassing van dit jaar. Ondanks dat de crypto markt nog altijd ver verwijderd is van de euforische hoogtes van 2021, deed PEPE de bullmarkt kort herleven. Inmiddels is de koers van pepe met bijna 80 procent gedaald sinds de piek van mei, maar er is een teken van hoop. Het aantal adressen dat PEPE bezit blijft namelijk toenemen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Steeds meer PEPE bezitters

Na de gigantische koersstijging van PEPE is een forse daling geen verrassing. Een daling van 80 procent is echter wel erg fors en veel investeerders zitten met de gebakken peren. Maar uit data van Etherscan blijkt dat het aantal bezitters van PEPE toe blijft nemen ondanks de genadeloze koersdaling.

Dat kan een goed teken zijn voor de toekomst van de memecoin en toont een mate van vertrouwen in het crypto project.  Sinds het succes van tokens zoals dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) hopen investeerders op een herhaling van deze parabolische stijgingen. PEPE liet in mei al zien in luttele weken miljonairs te kunnen produceren, maar het blijft de vraag of de toekomst zich zal herhalen.

De koers van PEPE crypto

Naast het groeiende aantal bezitters toont ook de koers van PEPE reden tot optimisme. Na de vrije val lijkt PEPE een steunniveau te hebben gevonden rond 0,00000085 dollar. Dit is tevens het niveau waar op 3 mei de legendarische koersstijging werd ingezet. 

Al vijf weken lang beukt PEPE tegen een neerwaartse diagonale trendlijn aan. Na een higher low lijkt PEPE nieuwe kracht te vertonen en de diagonale weerstandslijn te doorbreken. Mocht dit gebeuren dan, zit wellicht een forse stijging in het verschiet.

Dit is echter het best case scenario en zeker geen garantie. De markt lijkt momenteel niet mee te zitten en als munten als bitcoin (BTC) dalen, dan zullen we hoogstwaarschijnlijk nieuwe lows zien voor Pepe. Wees dus altijd voorzichtig met investeren, en weest extra voorzichtig met volatiele memecoins.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement