Simon Bosch Simon Bosch
07/05/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2023 08:00

Vroege PEPE koper verdient na investering van $260 vele miljoenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste vermogensbeheerder ter wereld verkoopt biljoenen PEPE tokens

Foto: Jimmy Siu / Shutterstock.com

De bearmarkt was ook voor de meest speculatieve cryptocurrencies zwaar, maar memecoins lijken nu groots terug te komen. Na Dogecoin (ticker: DOGE) en Bonk (BONK) is Pepe (PEPE) nu de nieuwste hype. Volgens on-chain data heeft een vroeg investeerder miljoenen verdiend na slechts 263 Amerikaanse dollar in de coin te stoppen.

Nederlandse crypto-influencer ‘misleidde volgers’, maakt grote winsten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

PEPE investeerder maakt enorme winst

Dat blijkt uit informatie van de gratis blockchain-analysedienst Arkham Intelligence. Op 15 april kocht de pseudonieme handelaar dimethyltryptamine.eth met slechts 0,125 ETH (slechts 263 dollar) biljoenen PEPE-coins op Uniswap. Dat blijkt uit transactiememo’s van Arkham. Ook betaalde hij 17 dollar in transactiekosten.

Nu is de token 5 miljoen procent in waarde gestegen. De 263 dollar is hierdoor plotseling gestegen tot ongeveer 12,8 miljoen dollar. De afgelopen dagen heeft de investeerder al voor 3,8 miljoen dollar aan PEPE-coins verkocht, maar ongeveer 9 miljoen dollar aan PEPE zit nog in de wallet.

Kenmerkend van memecoins is vaak dat individuele coins vaak maar erg weinig waard zijn, waardoor het idee van zo’n succesvolle token extra komisch is. Dogecoin is bijvoorbeeld ontstaan om de spot te drijven met bitcoin (BTC), maar ondertussen is de coin wel nummer negen wat markwaarde betreft, volgens CoinGecko.

Afgelopen week stond opnieuw in het teken van een grote stijging, waardoor de coin in minder dan een maand tijd uit het niets een marktwaarde van op het moment van schrijven 1,2 miljard dollar wist te pakken. Eerder deze week drong de coin de top 100 binnen, en afgelopen vrijdag werd de grens van 1 miljard USD doorbroken.

Advertentie

Vroege PEPE kopers hebben wel erg veel coins

Dit is een flinke winst, maar het illustreert ook waarom analisten zich zorgen maken om de memecoin. Een groot deel van de uitstaande coins zou namelijk in handen zijn van slechts een paar partijen. Twee wallets zouden elk 5% van alle coins bezitten.

Volgens een andere analist zouden zij slechts 0,61 ETH (toentertijd 1210 dollar) hebben betaald. Halverwege april was dit al 7500 keer in waarde gestegen, goed voor in totaal 9 miljoen dollar. Als zij zouden beslissen om meer coins te verkopen, dan zou dit een zogenaamde rug pull kunnen veroorzaken, waarbij vroege investeerders met grote winsten hun coins op de rest van de markt dumpen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie