Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2023 09:51 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 09:51

Cardano koers neemt leiding in crypto top 10, Pepe in de top 100

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano koers neemt leiding in crypto top 10, Pepe in de top 100

Foto: Morrowind/Shutterstock

De crypto markt bereidde gisteren zich voor op volatiliteit na de FOMC meeting, maar het bleef opvallend rustig. Alhoewel het merendeel van de top 100 groen kleurt, is dat voor de meeste koersen met slechts enkele procenten. Daar zitten natuurlijk wat uitzonderingen tussen waardoor de totale marktkapitalisatie van crypto met 1,5% naar $1,245 biljoen stijgt.

TRON-oprichter deelt grootse toekomstplannen
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Bitcoin terug boven $29.000

Bitcoin (BTC) maakte een korte schommeling na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank en herstelde vervolgens weer boven $29.000. Het lukt bitcoin vooralsnog om hierboven stand te houden en staat met een prijs van $29.090 momenteel 1,5% in de plus vandaag. Ondertussen lijkt de bankencrisis verder te verergeren.

Advertentie

Ethereum terug boven $1.900

Ethereum (ETH) herstelde ditmaal iets sterker, heroverde gisterenavond de $1.900 en houdt daar vooralsnog vlak boven stand. Met een prijs van $1.902 staat ETH vandaag 1,8% in de plus. Cryptoquant analist Mac D waarschuwt echter dat de ether markt oververhit raakt, gekenmerkt door een groot aantal falende transacties, en dat kan leiden tot een koerscorrectie. Ook de analisten van Crypto Insiders waarschuwen hiervoor.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Cardano vandaag hardste stijger in crypto top 10

De rest van de top 10 kleurt ook voorzichtig groen. Ripple (XRP) maakte voor de stijging echter nog een forse daling waardoor het met $0,46 vandaag slechts 0,1% in de plus staat. Binance (BNB) houdt voorlopig stand boven $326 en staat 1,1% in de plus. Voor polkadot (DOT) is dat de $5,75 waarmee de koers ook 1,1% in de plus staat. Dogecoin (DOGE) piekte kort boven $0,08 uit afgelopen nacht, maar daalt inmiddels naar $0,0792 waardoor koers 1,2% in de plus staat.

Polygon (MATIC) heeft momenteel moeite om aan $1 vast te houden, maar staat wel al 1,5% in de plus. Solana (SOL) verliest mogelijk momenteel grip op $22,3 maar staat alsnog 1,7% in de plus. Cardano (ADA) steeg het sterkst de afgelopen 24 onder de top 10 grootste cryptomunten. De ADA koers zoekt momenteel grip op de $0,392 en staat daarmee 2% in de plus.

Dit gaat er na de bitcoin halving gebeuren volgens vermogensbeheerder
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Sui hardste daler crypto top 100

We hebben niet veel koersen in het rood staan vandaag en voor de meeste munten is dat minder dan 2%. Stacks (STX) zakt echter al met 3,1% naar $0,78 en radix (RDX) verliest zelfs 7,7% van zijn waarde en komt op $0,085 uit.

Dan hebben we nog sui (SUI), een nieuwe altcoin die gisteren zijn debuut maakte op de grote beurzen. Na notering zakte de koers echter met 70% en is hier nog niet van hersteld. Toch verovert SUI een plekje in de top 100 op positie 67 met een marktkapitalisatie van $733 miljard.

Amerikaanse inflatie laait op en zet bitcoin koers onder druk
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Pepe hardste stijger crypto top 100

Aan de groene kant van de top 100 vinden we vandaag curve (CRV), internet computer (ICP), render (RNDR) en flow (FLOW) zo’n 5% in de plus staan. Fantom (FTM) en rocket pool (RPL) stijgen al meer dan 7%. Kaspa (KAS) staat bijna 12% in de plus en stijgt naar $0,0295. Woo network (WOO) staat zelfs 12,2% in de plus en stijgt naar $0,293. Daarmee komt WOO weer net de top 100 binnen.

Tot slot hebben we weer Pepe (PEPE), de nieuwe beruchte memecoin, als hardste stijger uit top 100. De PEPE koers stijgt met 25,5% naar $0,00000127 en staat ten opzichte van een week geleden nu bijna 480% in de plus.

Bitcoins wilde rit naar $50k: Van ‘crypto is dood’ naar springlevend
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie