Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2023 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 07:49

Bitcoin terug boven $29.000 na FOMC terwijl bankencrisis verergert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) reageerde gisteren wellicht minder volatiel dan verwacht. In aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve steeg bitcoin naar $28.700. Kort na FOMC zakte de koers terug naar $28.300 en maakte vervolgens een flinke sprong naar een piek van $29.280. Bitcoin hield gedurende de nacht boven $29.000 stand en komt op het moment van schrijven uit op $29.065 op Binance en €26.270 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 18%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $563 miljard en de dominantie op 47,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 64 (Greed).

Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC rentebesluit gisteren

Gisteren kondigde de Amerikaanse centrale bank, zoals verwacht, een renteverhoging van 0,25% aan. Geen grote verrassingen dus, en er werd al gespeculeerd dat deze verhoging enigszins “ingeprijsd” was doordat de markt er al een tijdje mee rekening hield.

Daarna volgde de speech van Fed voorzitter Jerome Powell, die inderdaad ditmaal niet suggereerde dat nog meer renteverhogingen nodig zijn zoals de vorige keer. Daardoor verwacht de markt dat na de volgende FOMC meeting, op 13 en 14 juni, een pauze wordt aangekondigd.

Advertentie

Volgende bank op omvallen

Merkwaardig is dat Powell in zijn speech het Amerikaanse banksysteem “gezond en veerkrachtig” noemt. Enkele uren na de speech stond PacWest Bancorp echter wederom meer dan 50% in het rood. Als de bankenproblemen zo doorzetten, leidt dit mogelijk meer investeerders richting bitcoin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ECB Rentebesluit vandaag

Opvallend is dat de Amerikaanse dollar index (DXY) gisteren dieper daalde, maar het afgelopen uur juist fors aan het stijgen is. Dat kan echter een mogelijke pullback veroorzaken in de BTC koers.

Ondertussen hebben we nog meer belangrijke macro-data deze week. Om 14.00 vanmiddag zal de Europese Centrale Bank (ECB) ook een renteverhoging aankondigen. Tevens zal een half uur later ECB voorzitter Christine Lagarde een speech geven.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin liquiditeit

Er lijkt echter nog altijd gebrek aan liquiditeit te zijn in de markt, meldt analysebedrijf Kaiko. Deze komen momenteel weer op het jaarlijks dieptepunt uit.

Analist Philip Swift meldt echter dat als bitcoin zijn opwaartse trend kan doorzetten, er veel liquiditeit tussen $31.000 en $35.000 ligt. Dan moet de koers wel eerst uit het huidige bereik breken.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie