Ivo Melchers Ivo Melchers
19/04/2023 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2023 10:01

Deze meme-coin steeg met 21.000% in drie dagen, de nieuwe dogecoin?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/HUI YT

Met een paar honderd euro aan investering een miljonair worden: binnen de crypto-wereld is alles in die zin mogelijk. Crypto met een zeer lage marktkapitalisatie kunnen met absurde percentages stijgen en investeerders in één klap miljonair maken. Tijdens de vorige bullmarkt hebben we gezien dat deze munten niet eens zozeer utility hoeven te hebben. Meme-coins als dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) schoten met duizenden procenten de lucht in en waren de uitblinkers van een bloeiende markt.

Zo nu en dan weten enkele nieuwe meme-coins nog altijd de spotlights op zich te laten richten. Een nieuwe token, gebaseerd op misschien wel de grootste meme van het internet, wist nu in drie dagen tijd met een astronomische 21.000% te stijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin vervanger?

De token is gebaseerd op Pepe de kikker die in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een ware internetmeme. Pepe, een groene kikker met een mensachtig lichaam, is ontstaan in de strip Boy’s Club in 2005. In de jaren hierna ging het viraal en werd het een populair onderdeel van de internetcultuur.

Op zondag werd er een token gelanceerd, PEPE, die op dinsdagochtend na een stijging van 21.000% een marktkapitalisatie van $33 miljoen wist te bereiken. Op de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap wist het een handelsvolume van $30 miljoen te bereiken.

Uit data van Etherscan blijkt dat de meme-coin op dinsdag een totaal van 10.000 individuele holders telt. De token is dus snel gekocht door grote groepen investeerders die allemaal de hoop vestigden op het maken van winst. Een handelspool op Uniswap voor PEPE-tokens vergrendelt meer dan $1,3 miljoen aan liquiditeit, allemaal geleverd door providers.

PEPE heeft een circulerende voorraad van 420 biljoen, een verwijzing naar ‘4/20’, een ‘feestdag’ binnen de cannabiscultuur.

Advertentie

Meme-coins als onderdeel van crypto industrie

Met de succesverhalen van memecoins, met name dogecoin en shiba inu, zijn veel investeerders richting de wereld van digitale activa getrokken tijdens de vorige bullmarkt. Meme-coins zijn als gevolg dan ook in zekere zin onderdeel geworden van de opkomende industrie.

De meeste van dit soort meme-coins weten stijgingen van duizenden procenten echter niet lang volhouden en verdwijnen binnen de kortste tijd weer van de radar. Tegelijkertijd staan projecten als Dogecoin en Shiba Inu op het moment respectievelijk op de achtste en veertiende plek op CoinMarketCap op basis van marktkapitalisatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie