Timo Bult Timo Bult
19/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2019 15:45

PlusToken-fraudeurs verplaatsen meer dan $100 miljoen aan ethereum (ETH), dump incoming?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PlusToken-fraudeurs verplaatsen meer dan $100 miljoen aan ethereum (ETH), dump incoming

Een gigantische hoeveelheid ethereum (ETH) is vandaag met een enkele transactie verplaatst. De wallet vanuit waar de ether werd verstuurd is een wallet die wordt gelinkt aan het PlusToken-schandaal en analisten adviseren waakzaam te zijn voor een eventuele dump. Het Twitterkanaal Whale Alert deed melding van de transactie.
Volgens Whale Alert, een Twitterkanaal dat grote transacties met cryptocurrency bijhoudt en hier melding van doet, werd er 789.525 ETH verstuurd. De ETH had op het moment van de transactie een waarde van maar liefst $105,1 miljoen.


Het feit dat de transactie vanuit een wallet van PlusToken komt en zo’n grote omvang heeft, is opvallend. Econoom en trader Alex Krüger waarschuwt zijn volgers waakzaam te zijn:


PlusToken kwam onlangs nog in het nieuws. Het blockchain-onderzoeksbedrijf Chainalysis heeft namelijk de activiteiten van de oplichters van PlusToken onderzocht en geprobeerd een verband te vinden tussen de dalende bitcoin (BTC)-prijs met bewegingen tussen de wallets van de oplichters. Zij vonden dat mogelijke verband; de verkopen van de buitgemaakte cryptocurrency zou een verkoopdruk op de bitcoin-markt veroorzaken.
PlusToken is een inmiddels opgerolde ponzifraude uit China. Investeerders stuurden massaal ethereum en bitcoin naar de wallets van de oplichters in ruil voor PlusToken, dat in zijn hoogtijdagen zo’n $350 waard was. Het bleek uiteindelijk echter om fraude te gaan. De fraudeurs wisten in totaal zo’n $3 miljard buit te maken.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement