Kevin Schijven Kevin Schijven
20/01/2021 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2021 17:41

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie.
De DOT koers was in drie weken met maar liefst 185% gestegen en bereikte op 16 januari weer een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $19.05. Sindsdien is de koers naar beneden gecorrigeerd, maar dat viel na zo een ongekende stijging ook wel te verwachten.
Op het moment van schrijven is de prijs van DOT weer boven de $15 hersteld na een daling van bijna 10% in de afgelopen 24 uur, maar het staat daarmee alsnog boven XRP op het lijstje grootste crypto op de markt.
Verdere stijgingen liggen wellicht nog in het verschiet. Er zijn onlangs een paar grote aankondigingen gemaakt omtrent de relatief nieuwe cryptocurrency. Zo heeft Moonstake, een zogenaamd staking bedrijf, aangekondigd dat het samen met het Singaporese RockX gaat bouwen op het Polkadot-netwerk:


Ook lanceert de Binance exchange een zogeheten perpetual futurescontract met verschillende crypto uit het Polkadot ecosysteem, genaamd de Polkadot Ecosystem Composite Index (DOTECO). Het contract gebruikt tether (USDT) als onderpand en bestaat uit Dock (DOCK), Reef Finance (REEF), Akropolis (AKRO), and Kusama (KSM).
Toch vragen veel mensen zich waarom juist deze vier cryptocurrencies. Niet iedereen beschouwt deze als onderdeel van het Polkadot ecosysteem en andere belangrijke worden juist niet meegenomen:


Daarnaast is ook Polkastarter (POLS), een zogeheten cross-chain token pool op Polkadot, de afgelopen tijd hard gestegen, namelijk meer dan 200% in een maand. Deze koers werd voornamelijk meegetrokken door DOT, maar op 16 januari werd POLS genoteerd op Huobi waardoor de koers op 18 januari een ATH bereikte van $1.69.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie