Timo Bult Timo Bult
04/05/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2022 17:30

Polkadot lanceert belangrijke update, parachains kunnen nu communiceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Let op: Polkadot crypto koers zit mogelijk heel dicht bij bodem

Foto: David Sandron/Shutterstock

Interessant crypto nieuws vanuit het Polkadot (DOT) kamp vandaag. Het blockchain-netwerk heeft namelijk met succes het XCM-systeem gelanceerd. Hiermee kunnen de verschillende Parachains nu met elkaar communiceren en kunnen tokens van deze chains dus naar elkaar verzonden worden!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polkadot Parachains kunnen nu communiceren

Vandaag werd bekend dat het Cross-Consensus Messaging (XCM) systeem live is. En dit is groot nieuws voor Polkadot op het gebied van interoperabiliteit.

Om te begrijpen waarom XCM een grote verandering met zich meebrengt, is het handig om te weten hoe Polkadot in elkaar zit. Polkadot is een ecosysteem van individuele blockchains die elk een eigen doel hebben. Door XCM kunnen deze chains nu met elkaar communiceren en kan men dus crypto van de een naar de andere Parachain versturen.

“Parachain heeft doel bereikt”

Met de lancering van XCM heeft Polkadot een belangrijk doel bereikt, zo valt te lezen op de officiële Twitter van het project:

“Het XCM-formaat van Polkadot betekent dat de doelstelling van het netwerk om een volledig interoperabel ecosysteem met meerdere chains te zijn, is bereikt. XCM maakt communicatie mogelijk, niet alleen tussen de parachains zelf, maar ook tussen smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.”

Waar er tussen andere netwerken vaak spraken is van een soort brug, waar bijvoorbeeld ethereum (ETH) aan de ene kant wordt vastgezet en wrapped ethereum op het andere netwerk wordt aangemaakt, is dat hier niet het geval. Tokens worden via de Relay Chain, een soort centrale blockchain, verwerkt en de tokens verplaatsen dus ook echt tussen de Parachains.

Onlangs gaf Wiebe in zijn video een uitgebreide uitleg over hoe blockchain-netwerken als Polkadot precies werken. Die video vind je hier! Mocht je nog meer willen leren over blockchain, crypto en traden, lees dan nog even verder.

Advertentie

Leren over crypto met Crypto Insiders Premium

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie