Timo Bult Timo Bult
04/05/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2022 17:30

Polkadot lanceert belangrijke update, parachains kunnen nu communiceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Let op: Polkadot crypto koers zit mogelijk heel dicht bij bodem

Foto: David Sandron/Shutterstock

Interessant crypto nieuws vanuit het Polkadot (DOT) kamp vandaag. Het blockchain-netwerk heeft namelijk met succes het XCM-systeem gelanceerd. Hiermee kunnen de verschillende Parachains nu met elkaar communiceren en kunnen tokens van deze chains dus naar elkaar verzonden worden!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polkadot Parachains kunnen nu communiceren

Vandaag werd bekend dat het Cross-Consensus Messaging (XCM) systeem live is. En dit is groot nieuws voor Polkadot op het gebied van interoperabiliteit.

Om te begrijpen waarom XCM een grote verandering met zich meebrengt, is het handig om te weten hoe Polkadot in elkaar zit. Polkadot is een ecosysteem van individuele blockchains die elk een eigen doel hebben. Door XCM kunnen deze chains nu met elkaar communiceren en kan men dus crypto van de een naar de andere Parachain versturen.

“Parachain heeft doel bereikt”

Met de lancering van XCM heeft Polkadot een belangrijk doel bereikt, zo valt te lezen op de officiële Twitter van het project:

“Het XCM-formaat van Polkadot betekent dat de doelstelling van het netwerk om een volledig interoperabel ecosysteem met meerdere chains te zijn, is bereikt. XCM maakt communicatie mogelijk, niet alleen tussen de parachains zelf, maar ook tussen smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.”

Waar er tussen andere netwerken vaak spraken is van een soort brug, waar bijvoorbeeld ethereum (ETH) aan de ene kant wordt vastgezet en wrapped ethereum op het andere netwerk wordt aangemaakt, is dat hier niet het geval. Tokens worden via de Relay Chain, een soort centrale blockchain, verwerkt en de tokens verplaatsen dus ook echt tussen de Parachains.

Onlangs gaf Wiebe in zijn video een uitgebreide uitleg over hoe blockchain-netwerken als Polkadot precies werken. Die video vind je hier! Mocht je nog meer willen leren over blockchain, crypto en traden, lees dan nog even verder.

Advertentie

Leren over crypto met Crypto Insiders Premium

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie