Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Poloniex verwijdert zeven altcoins van exchange, oprichter DigiByte (DGB) nog steeds kwaad

Cryptocurrency-exchange Poloniex gaat binnenkort zeven cryptocurrencies verwijderen van zijn handelsplatform. Klanten hebben nog tot 30 januari om hun fondsen van de exchange te halen anders zijn ze deze voor altijd kwijt.

- Advertentie -

Alhoewel er geen exacte reden is gegeven voor de delisting, worden de meeste van deze altcoins naar verluidt verwijderd vanwege het lage handelsvolume. Dat geldt wellicht niet voor DigiByte (DGB).

Begin december bekritiseerde namelijk Jared Tate, oprichter van DigiByte, de Poloniex exchange, de TRON (TRX) cryptocurrency, de Binance exchange en CEO’s Justin Sun en Changpeng Zhao.

In een reeks Twitterberichten zei hij dat TRON zich alleen voordoet alsof het gedecentraliseerd is, maar dat Justin Sun volledige controle heeft en het overgrote deel van TRX bezit. Dat zou de voormalig CTO van TRON, Lucien Chen, bevestigd hebben.

Ook zou de white paper van TRON grotendeels gekopieerd zijn, wat ook beweerd wordt door litecoins (LTC) Charlie Lee. Tevens zou de Tron Foundation en Binance 25 van de 27 nodes van TRON in handen hebben.

Poloniex werd eind vorig jaar verkocht aan Justin Sun nadat Circle, de voormalige eigenaar, ervan af wilde. Dat is wat Tate zo boos maakt, zegt hij zelf. Klantgegevens van vrienden, familie en DGB-fans zouden nu in handen zijn van Justin Sun.

Enkele uren na de kritiek van Tate kondigde Poloniex aan dat het DigiByte zal verwijderen van het platform. De exchange beweert dat het deze beslissing nam na “zorgvuldige overweging” maar een groot deel van de cryptogemeenschap gelooft daar niets van en denkt dat het om een persoonlijke vendetta gaat.

Poloniex kwam weer onder vuur te liggen nadat het “koop TRON” had getweet en vervolgens weer snel het bericht had verwijderd. Op 27 januari laat Tate weten dat hij nog niet klaar is met het debacle:

Justin Sun ontving onlangs ook een bak van kritiek uit de gemeenschap nadat hij de dood van Kobe Bryant gebruikte voor een marketingstunt. Tevens werd hij laatst aangeklaagd door twee voormalige werknemers.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.186,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.186,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...