Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/06/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2023 17:00

Polygon 2.0 brengt grote verbeteringen naar crypto-netwerk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon 2.0 brengt grote verbeteringen naar crypto-netwerk

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

Polygon Labs heeft aangegeven door te gaan met het herontwerp van zijn complete architectuur. Het team beoogt het Polygon (MATIC) netwerk zo efficiënt en gebruiksvriendelijk te maken met Polygon 2.0. Het doel is een digitale economie die iedereen dient.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Multi-chain liquiditeit op Polygon

De nieuwe versie werd eerder deze maand aangekondigt. De aangekondigde upgrades omvatten ingrijpende veranderingen op het gebied van architectuur, tokenomics en governance. 

Deze week werd er meer duidelijk over de nieuwe architectuur. De architectuur moet het eenvoudig maken om nieuwe ketens in het ecosysteem op te zetten. Daarbij komen ook bridges kijken die het gemakkelijk maken om crypto van de ene naar de andere keten te sturen.

Wrapped tokens zullen daardoor bij het verleden horen. Dit is mogelijk doordat gebruikers van het netwerk hun crypto wordt gekoppeld aan de tokens die op Ethereum (ETH) zijn gestort. Door deze uitdagingen te overkomen wordt Polygon 2.0 volgens co-found Brendan Farmer het eerste “multi-chain” ontwerp met hoge mate van liquiditeit en transactie snelheden.

Verdere informatie over de tokenomics en governance worden respectievelijk in de week van 10 juli en 17 juli bekend gemaakt.

Advertisement

ZK-proofs

In maart lanceerde Polygon de zkEVM Beta en was het enige blockchain netwerk die Zero-Knowledge (ZK) technologie inzette. Het bedrijf onderzoekt nu de mogelijkheid om ZK-technologie in zijn hoofdketen te integreren. 

ZKP’s komen vanuit uit de cryptografie en is een concept waarbij een partij (de prover) aan een andere partij (de verifier) kan bewijzen dat ze kennis hebben van een bepaalde waarde of een bepaald feit, zonder die specifieke waarde of het feit zelf te onthullen. Het zorgt over het algemeen voor meer privacy, verbetert de schaalbaarheid en zorgt voor lagere transactiekosten. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

MATIC koers

De prijs maakte vandaag een stijging van meer dan 5%. De koers stond op $0,621. Op het moment van schrijven staat de prijs op $0,658.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement