Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/11/2023 19:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 14:17

Polygon investeert miljoenen in eigen netwerk: bullish?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Ook Polygon (MATIC) zit de afgelopen tijd in de lift. In de afgelopen 24 uur is de digitale munt met meer dan 20% gestegen. Polygon Labs, het bedrijf achter de succesvolle Layer-2 van Ethereum (ETH), gaat een project herintroduceren. Het gaat om Polygon Village, wat een platform is om ontwikkelaars in het ecosysteem subsidies, netwerkmogelijkheden en mentorschap te bieden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon netwerk investeert hard

Met de herintroductie van Het initiatief wordt er een aanzienlijk bedrag vrijgemaakt. Het gaat om 110 miljoen MATIC. Met de huidige koers vertegenwoordigt dit een waarde van bijna $90 miljoen, een significante investering dus. Door aanzienlijke middelen beschikbaar te stellen voor ontwikkelaars, stimuleert Polygon hopelijk in de korte termijn voor innovatie en groei binnen zijn ecosysteem. Op termijn zal dit leiden tot nieuwe en verbeterde toepassingen, wat de bruikbaarheid van het Polygon platform zal vergroten.

Projecten in elke ontwikkelingsfase zijn welkom om subsidies aan te vragen bij Polygon Labs. Het spectrum van projecten dat het bedrijf toelaat strekt zich uit van gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten tot innovatieve blockchain games. Polygon Labs streeft ernaar een breed scala aan projecten te ondersteunen, met als doel zo veel mogelijk gebruikers aan te spreken.

Advertisement

Nieuwe POL token in aantocht

Een deel van die innovaties hebben we al vorige maand kunnen zien. Zo heeft Polygon Labs een nieuwe token geïntroduceerd, genaamd Polygon (POL). Deze zal uiteindelijke de bestaande MATIC token vervangen. De ontwikkelingen zijn een sleutelmoment in het uitrollen van Polygon 2.0, een uitgebreide roadmap die gericht is op de versterking van het Polygon ecosysteem. De toekomstplannen omvatten de lancering van een nieuwe staking laag, een upgrade naar de zkEVM layer-2 technologie, en de creatie van een gedeeld liquiditeits protocol.

Voorlopig blijft MATIC de primaire token voor staking en transactiekosten in het Polygon-netwerk. Gebruikers en ontwikkelaars hoeven hun MATIC-tokens nog niet in te wisselen voor POL. De nieuwe token biedt diverse geavanceerde functies en gebruikers krijgen vier jaar om hun MATIC om te zetten via een speciaal ontworpen smart contract.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement