Roy van Krieken Roy van Krieken
26/10/2023 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2023 13:07

Polygon lanceert POL op Ethereum: wat gebeurt er nu met MATIC?

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Polygon Labs heeft recentelijk een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van haar ecosysteem door de lancering van een nieuwe token: Polygon (POL), die uiteindelijk de huidige token, MATIC, zou moeten vervangen. Dit nieuws volgt op een aankondiging op 25 oktober waarin het team onthulde dat het POL-tokencontract succesvol naar het Ethereum (ETH) netwerk is gemigreerd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon 2.0 en de toekomst van MATIC

De introductie van POL markeert een cruciaal moment in de uitrol van de Polygon 2.0 roadmap. De toekomstplannen omvatten de lancering van een nieuwe stakingslaag voor het Polygon-ecosysteem, de upgrade van het huidige proof-of-stake (PoS) netwerk naar zkEVM layer-2, en de creatie van een gedeeld liquiditeitsprotocol voor alle Polygon-netwerken. Uiteindelijk zal Polygon 2.0 een heel ecosysteem aan andere zero knowledge layer-2 netwerken mogelijk moeten maken, naar eigen zeggen de ‘value layer’ van het internet.

Polygon Labs benadrukt dat POL momenteel nog niet in gebruik is binnen enige systemen van het Polygon-netwerk. Staking wordt nog steeds uitgevoerd met de oude bekende token, MATIC, en ook gas fees, ofwel transactiekosten, op het netwerk worden nog steeds met MATIC betaald.

Voor gebruikers, validators en app-ontwikkelaars is het belangrijk om te weten dat er momenteel geen noodzaak is om hun MATIC in te wisselen voor POL. Dit geeft enige ademruimte en tijd voor aanpassing binnen de community. De nieuwe POL-token, voluit genoemd, zal naar verwachting een vergaande nieuwe functies ondersteunen. Gebruikers zullen vier jaar de tijd hebben om hun MATIC om te zetten in POL. Dit kan via het speciaal hiervoor ontworpen smart contract.

Met de lancering van POL en de verdere ontwikkeling van Polygon 2.0, breekt een spannende tijd aan voor zowel Polygon Labs als de gehele crypto gemeenschap. Het blijft afwachten hoe de integratie van POL zal verlopen en welke invloed dit zal hebben op de positie en functionaliteit van Polygon in het steeds veranderende landschap van decentralized finance. Nu al is Polygon een van de populairste layer-2 netwerken op Ethereum, maar duidelijk is dat de ambitie van het team hier niet eindigt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie