Roy van Krieken Roy van Krieken
31/12/2021 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2021 07:10

Polygon lost gigantische kwetsbaarheid stilletjes op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon lost gigantische kwetsbaarheid stilletjes op

Foto: pluie_r/Shutterstock

De Ethereum (ETH) layer-2 schaaloplossing Polygon (MATIC) heeft gisteren op Twitter bekend gemaakt dat zij eerder deze maand een grote kwetsbaarheid van het netwerk hebben opgelost. Deze kwetsbaarheid had de potentie om zeker $24 miljard aan MATIC tokens in gevaar te brengen. Gelukkig is het team van Polygon op tijd op de hoogte gesteld en waren zij in staat de kwestie zonder problemen op te lossen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

White Hat Hackers

Polygon kwam de grote problemen op het spoor nadat white hat hackers via het blockchain beveiligingsbedrijf en bug bounty platform Immunefi het team op de hoogte bracht. Dit gebeurde dus al aan het begin van december. Dergelijke hackers zijn niet uit op het misbruik maken van kwetsbaarheden, maar om ze juist aan de kaart te stellen zodat vervelende gevolgen uitblijven.

Er was duidelijk sprake van een enorm dringende situatie. Het meerendeel van het totale aanbod van MATIC tokens was namelijk mogelijk in gevaar. Zeker 9,27 miljard MATIC was tot kort geleden nog enorm kwetsbaar terwijl het totale aanbod slechts 10 miljard bedraagt.

Bug is opgelost

Inmiddels is de bug al een paar weken opgelost, maar het team van Polygon maakt nu pas bekend wat de insteek was van de update die de zwakke plek heeft verholpen. Op 5 december vond er een zogeheten “Emergency Bor Update” plaats.

Daarnaast maakt Polygon bekend dat een kwaadwillende hacker in staat is geweest om 801.601 MATIC te stelen. Deze tokens hebben een marktwaarde van iets meer dan $2 miljoen.

Gelukkig was Polygon in samenwerking met Immunefi om in een bijzonder korte tijd met een oplossing te komen. In minder dan 24 uur tijd nadat de kwetsbaarheid werd opgemerkt werd de bug fix al uitgerold op het main net van Polygon. Opmerkelijk is ook dat de uitrol van deze fix kon plaatsvinden zonder dat het netwerk uit de lucht gehaald hoefde te worden.

De white hat hackers die de bug op het spoor zijn gekomen hebben allebei een forse beloning gekregen van Polygon. Zij krijgen respectievelijk $2,2 miljoen aan stablecoins en $1,27 miljoen aan MATIC tokens uitgekeerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie