Timo Bult Timo Bult
14/02/2023 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 20:04

Polygon slaat grote slag in adoptie, met dank aan Siemens

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: HJBC/Shutterstock

De elektronicagigant Siemens heeft als een van de eerste grote bedrijven obligaties uitgegeven op een publieke blockchain. Het bedrijf zette 60 miljoen euro aan obligaties op Polygon (MATIC). Enkele grote banken en een investeringsmaatschappij kochten de getokeniseerde obligaties, die enkele voordelen bieden op de traditionele uitgifte van dit soort schuldpapieren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon doet goede zaken

Blockchains kennen verschillende categorieën, waaronder public en private blockchains. Laatstgenoemde zijn netwerken waaraan alleen geselecteerde partijen aan mee kunnen doen. Een public, of publieke blockchain, werkt anders doordat iedereen die wil mee kan doen. Voorbeelden van dit soort blockchains zijn Bitcoin (BTC) en Polygon.

Dergelijke uitgiftes zijn al vaker door grote bedrijven gedaan, echter gebeurde dit dan vaak via private blockchains. Siemens is een van de eerste grote bedrijven die getokeniseerde obligaties uit heeft gegeven via een publieke blockchain. Een van de grote voordelen is dat er geen tussenpartijen nodig zijn om de uitgifte te ondersteunen. Deze worden namelijk direct aan de investeerders geleverd.

Advertentie

Siemens trots op blockchain obligaties

Ralf P. Thomas, de CFO van Siemens is trots op het succes van de uitgifte:

“We zijn er trots op dat we een van de eerste Duitse bedrijven zijn die met succes een op blockchain gebaseerde obligatie hebben uitgegeven. Dit maakt van Siemens een pionier in de voortdurende ontwikkeling van digitale oplossingen voor de kapitaal- en effectenmarkten.”

DekaBank, DZ Bank en Union Investment kochten voor in totaal 60 miljoen euro aan de schuldpapieren van Siemens. Voor Polygon is het daarnaast natuurlijk goed nieuws dat een gigant als Siemens de technologie inzet voor een échte use-case.

Blockchain is overigens niets nieuws voor Siemens. Het gebruikte de technologie al in 2018 voor het uitgeven van bankgaranties. Daarnaast werkt het samen met Onyx, een tak van JP Morgan, aan betalingen op de blockchain.

Blockchain heeft de potentie om de financiële wereld volledig de revolutioneren. Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat ABN Amro verwacht dat banken een effect kunnen gaan voelen als gevolg van de adoptie van blockchain.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie