Simon Bosch Simon Bosch
18/03/2024 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 11:38

Populaire crypto solana verbreekt records na een moeilijk 2023

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Populaire crypto solana verbreekt records na een moeilijk 2023

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De afgelopen maanden was bitcoin (BTC) veel in het nieuws omdat de cryptocurrency het voortouw nam in de enorme opwaartse trend, maar verschillende alternatieve coins zijn veel harder gestegen. Solana (SOL) is daar één van. De populariteit van deze altcoin wordt gereflecteerd door de on-chain activiteit. Deze is in twee jaar tijd niet zo hoog geweest als nu.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

TVL bereikt 2-jarige piek

Volgens DefiLlama ligt de Total Value Locked (TVL) van Solana op dit moment op bijna 4 miljard Amerikaanse dollar. Dat is het hoogste niveau sinds april 2022. Het betreft een flinke toename in korte tijd; in oktober lag de waarde nog op amper 300 miljoen dollar. De maatstaf is hard gestegen na afgelopen februari, naarmate er steeds meer geluiden over ‘altseason’ klonken.

Stablecoins vormen hier met bijna 2,7 miljard dollar het grootste deel van. De totale (onverdunde) marktwaarde van SOL ligt momenteel op 85 miljard dollar. Dat is een record, want op de piek in 2021 was dit volgens CoinGecko nog maar 77 miljard dollar.

Het aantal actieve ontwikkelaars voor Solana daarentegen is niet positief. Volgens DefiLlama waren er op 1 maart maar 25 ontwikkelaars actief, terwijl dit er eind 2021 nog ruim 150 waren. Sterker nog, toen de opwaartse trend voor de solana koers in september vorm begon te krijgen waren dit er nog meer dan 40.

Dit wordt gereflecteerd in het aantal nieuwe voorstellen voor verbeteringen. Dat waren er eind vorige maand nog ongeveer 600, terwijl het eind september nog om ongeveer het dubbele ging.

Advertentie

Solana herstelt van FTX-drama

Al sinds november van 2022 lag de TVL rond 300 miljoen dollar, en is tot en met afgelopen oktober vrijwel helemaal vlak gebleven. November 2022 was het moment waarop de problemen bij FTX aan het licht kwamen.

FTX had een enorme blootstelling aan het Solana-ecosysteem, waardoor het faillissement een verwoestende impact had op Solana en op de bijbehorende DeFi-protocollen. Maar wat onder andere te zien was aan de verbeterde marktdiepte, is dat in het derde kwartaal van 2023 de handel in SOL langzaam herstelde.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie