Simon Bosch Simon Bosch
19/10/2023 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2023 15:08

Solana toont hoopgevende signalen na dramatische periode

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana toont hoopgevende signalen na dramatische periode

Foto: Casimiro PT/Shutterstock

Eind vorig jaar stortte de enorme cryptobeurs FTX met veel kabaal in. De hele crypto-markt had hier last van, en eigenlijk zijn de problemen nog steeds niet voorbij. Maar als er één coin is die er veel last van had, dan is het solana (SOL) wel. Toch is de coin inmiddels goed hersteld van de problemen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana in de problemen na FTX crash

Dat schrijft Kaiko in een onderzoeksrapport. FTX’ in-house durfkapitaalfonds was één van de vroege investeerders in Solana, en bezat daardoor een enorm deel van alle SOL-tokens die zijn uitgegeven.

Bovendien was FTX-zusterbedrijf Alameda Research nauw betrokken bij een aantal projecten die bovenop Solana zijn gebouwd, zoals Maps.me (token: MAPS), de decentrale crypto-dienstverlener Oxygen Protocol (OXY) en het DeFi-protocol Serum (SRM). Laatstgenoemde trok veel bekijks doordat het volledig buiten werking was. Het had namelijk veel blootstelling aan Alameda – door een groot gebrek aan liquiditeit kon je tijdelijk wrapped bitcoin op Solana (SOBTC) kopen op Serum voor slechts 1.950 dollar.

Genoeg negatieve pers dus, wat ook te zien was in de koers. Solana daalde bijna 80% in waarde. Sommige tokens uit het Solana-ecosysteem waren nog harder geraakt omdat zij het grootste deel van hun tokens bij FTX hadden liggen.

Advertentie

SOL koers al goed hersteld

Toch gaat het volgens Kaiko wel goed met het project. De token heeft de op één na hoogste sharpe-ratio van de gemeten coins – alleen bitcoin (BTC) heeft een betere verhouding tussen risico en rendement.

Ook is de marktdiepte gemeten in SOL (en niet in USD) in het derde kwartaal gestegen. Dat suggereert dat de aangekondigde partnerschappen met Visa en Shopify een gunstig effect hebben gehad op de koers.

Verder bleek uit on-chain data dat de blockchain nog steeds in trek is bij investeerders. De Total Value Locked (TVL) is al tien maanden niet meer zo hoog geweest als begin deze maand.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie