Simon Bosch Simon Bosch
24/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2023 15:00

Solana en Shopify bundelen krachten voor crypto-betalingen in webshops

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana en Shopify bundelen krachten voor crypto-betalingen in webshops

Foto: Funstock/Shutterstock

De prijs van solana (SOL) is, net als de meeste andere crypto, vorig jaar flink ingestort. Toch breidt het netwerk zich gestaag uit, waaronder in de financiële wereld. Dankzij een nieuwe samenwerking met het populaire e-commerce platform Shopify kan Solana nu ook een enorm netwerk aan verkopers en hun klanten bereiken.

Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst

Betaal nu via Solana in Shopify webshops

De Solana Foundation maakte het nieuws op woensdag bekend in een persbericht. Het decentrale, open-source en peer-to-peer betalingsprotocol Solana Pay is nu geïntegreerd op Shopify. Dat betekent dat je gemakkelijk betalingen kunt verwerken met dollar-stablecoins die op het Solana netwerk zijn uitgegeven.

“Solana Pay op Shopify laat miljoenen verkopers een dynamischere en efficiëntere manier van betalen gebruiken, terwijl consumenten kunnen betalen [met cryptocurrencies].”

Aldus Josh Fried, hoofd van bedrijfsrelaties van de Solana Foundation. Met Solana Pay kamp je ook niet met bankkosten, onterechte betalingen en met wachttijden. De Solana-blockchain kan namelijk snel en goedkoop transacties verwerken, al helemaal vergeleken met het reguliere bankensysteem.

Een bijkomend voorstel van de samenwerking is dat Shopify-winkels hiermee mogelijkheden krijgen die vooralsnog exclusief zijn aan crypto-land. De ontwikkelaar noemt ‘token-gated offers’ oftewel koopwaar die je uitsluitend met bepaalde cryptocurrencies kunt kopen, alsook gemakkelijkere overzeese betalingen en bonusacties op basis van non-fungible tokens (NFT).

Verschillende merken, wiens webwinkel gemaakt is met Shopify, hebben de betalingsmogelijkheid al geïntegreerd, waaronder MonkeDAO, MadLads, Helius en Solana’s eigen webwinkel.

Advertentie

Solana langzaam weer populairder

Solana was in de afgelopen bullmarkt één van de meest populaire tokens, er zijn dan ook maar weinig altcoins die harder zijn gestegen dan SOL. Maar het netwerk kampte ook met een aantal grote storingen. Gelukkig lijken die nu te zijn opgelost, de laatste storing was namelijk begin dit jaar.

Ook is het netwerk de afgelopen paar maanden flink gegroeid toen de netwerkkosten op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) erg hoog lagen. Omdat de transactiekosten op Solana een stuk lager liggen, zijn NFT-liefhebbers hun projecten gaan minten op de Solana-blockchain.

Door het nieuws is de SOL koers vandaag met een stijging van 5,9% naar $21,9 een van de sterkste stijgers op de markt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie