Simon Bosch Simon Bosch
17/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 16:00

Solana ziet forse gebruikersgroei door hoge kosten Bitcoin en Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Vorige week brak even paniek uit toen het Bitcoin (BTC) netwerk met torenhoge transactiekosten en een opvallend groot aantal onbevestigde transacties kampte. De Ordinals-NFT’s en BRC-20-tokens zorgden namelijk voor een hoog aantal transacties. Ook Ethereum (ETH) zag weer een sterke stijging in de kosten. Het lijkt erop dat hierdoor veel gebruikers naar Solana (SOL) zijn verhuizen. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin én Ethereum moeilijkheden

De problemen slopen er langzaam in bij Bitcoin. De Ordinals-dienst is al sinds februari openlijk te gebruiken, maar het Bitcoin-netwerk bereikte vorige week maandag het nieuws toen het aantal onbevestigde transacties en de transactiekosten door het dak schoten.

De bijzonder hoge netwerkactiviteit was afkomstig van Ordinals-NFT’s en BRC-20-tokens. Binance koos er zelfs voor om alle opnames tijdelijk stil te leggen om het netwerk te helpen, en het gerucht ging dat de enorme activiteit een aanval was.

Op Ethereum was vorige week iets vergelijkbaars aan de hand. Transacties werden wel verwerkt, maar niet op de blockchain gezet ter bevestiging. Gelukkig deden de problemen zich maar 25 minuten lang voor, en ontwikkelaars hebben snel updates uitgebracht om het probleem op te lossen. Toch zorgde de problemen voor een hoop kritiek tegen beide netwerken.

Advertentie

Solana profiteert van BTC en ETH problemen

Volgens data van The Block heeft Solana in de tussentijd een flinke groei doorgemaakt. Afgelopen maandag schoot het zevendaagse gemiddelde qua nieuwe adressen door de 300.000 stuks. Sinds juni 2022 is dit aantal niet meer gezien, en het vertegenwoordigt bijna een verdrievoudiging ten opzichte van begin april.

Het is opvallend dat de groei tegelijkertijd met de moeilijkheden bij Bitcoin en Ethereum plaatsvond. Het is geen geheim dat Solana zelf ook de nodige problemen heeft gehad. Eerder dit jaar produceerde de Solana-blockchain namelijk verschillende transactiegeschiedenissen, waardoor ontwikkelaars transacties tijdelijk hadden stilgezet om de problemen niet nog groter te maken.

The Block-analist Rebecca Stevens verklaart dat de problemen bij zowel Bitcoin als Ethereum de moeilijkheden waar het Solana-netwerk mee kampten enigszins in perspectief plaatst.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie