Roy van Krieken Roy van Krieken
14/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2023 16:00

Ontwikkelaars Ethereum grijpen snel in na grote problemen

Nieuws
Ontwikkelaars Ethereum grijpen snel in na grote problemen

Foto: Paolo De Gasperis/Shutterstock

Ethereum (ETH) ontwikkelaars hebben de afgelopen 24 uur updates uitgerold voor belangrijke problemen die speelden bij een aantal clients. Deze problemen hadden betrekking op de Beacon Chain, en zorgden ervoor dat transacties op het netwerk niet succesvol permanent werden gemaakt op de blockchain. De problemen hadden hoge prioriteit bij de ontwikkelaars, en niet veel later volgden dan ook updates.

Crypto-revolutie in winkels – Expert ziet miljard gebruikers in 2026
Crypto-revolutie in winkels - Expert ziet miljard gebruikers in 2026

Transactieproblemen op Ethereum

Op 11 mei werd voor het eerst opgemerkt dat er iets niet in de haak was op het Ethereum netwerk. Hoewel er nieuwe blokken konden worden gemaakt op het netwerk, verhinderde een onbekend probleem de afronding, of finalisatie ervan. De storing duurde ongeveer 25 minuten. Een dag later vond opnieuw een vergelijkbaar probleem plaats. Toen werd de finalisatie van blokken meer dan een uur verhinderd.

Volgens de Ethereum Foundation waren de problemen het gevolg van een zware belasting van sommige clients, waaronder Teku en Prysm Labs, op de Beacon Chain. De organisatie noemde de problemen het gevolg van een ‘uitzonderlijke situatie’. Wat deze uitzonderlijke situatie precies inhield is momenteel nog niet bekend.

Niet alle clients werden geraakt door de problemen. Dat betekende feitelijk ook dat gebruikers in de meeste gevallen weinig last hadden van de problemen. Dit kwam volgens de Ethereum Foundation door het feit dat het netwerk een uitstekende ‘client diversity’ heeft. Dat wil zeggen dat er zoveel verschillende clients zijn dat problemen bij een paar van hen opgevangen kunnen worden door de rest.

Dit getuigt van de veerkracht van het Ethereum netwerk volgens sommigen. Hoewel er dus wel degelijk iets aan de hand was, bleef het netwerk feitelijk gewoon overeind. Desalniettemin horen dergelijke problemen niet voor te komen en werd de afgelopen dagen met man en macht gewerkt aan een oplossing.

Patches zijn uitgerold

Die oplossing liet niet lang op zich wachten. Een paar dagen na het ontstaan van de problemen hebben Ethereum ontwikkelaars bij Teku en Prysm al upgrades uitgebracht die optimalisaties doorvoeren. Dit uiteraard om te voorkomen dat nodes te veel middelen verbruiken en overbelast raken in de toekomst.

Uiteindelijk zijn de gevolgen voor Ethereum gebruikers zeer beperkt gebleven. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie