Roy van Krieken Roy van Krieken
14/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2023 16:00

Ontwikkelaars Ethereum grijpen snel in na grote problemen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ontwikkelaars Ethereum grijpen snel in na grote problemen

Foto: Paolo De Gasperis/Shutterstock

Ethereum (ETH) ontwikkelaars hebben de afgelopen 24 uur updates uitgerold voor belangrijke problemen die speelden bij een aantal clients. Deze problemen hadden betrekking op de Beacon Chain, en zorgden ervoor dat transacties op het netwerk niet succesvol permanent werden gemaakt op de blockchain. De problemen hadden hoge prioriteit bij de ontwikkelaars, en niet veel later volgden dan ook updates.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Transactieproblemen op Ethereum

Op 11 mei werd voor het eerst opgemerkt dat er iets niet in de haak was op het Ethereum netwerk. Hoewel er nieuwe blokken konden worden gemaakt op het netwerk, verhinderde een onbekend probleem de afronding, of finalisatie ervan. De storing duurde ongeveer 25 minuten. Een dag later vond opnieuw een vergelijkbaar probleem plaats. Toen werd de finalisatie van blokken meer dan een uur verhinderd.

Volgens de Ethereum Foundation waren de problemen het gevolg van een zware belasting van sommige clients, waaronder Teku en Prysm Labs, op de Beacon Chain. De organisatie noemde de problemen het gevolg van een ‘uitzonderlijke situatie’. Wat deze uitzonderlijke situatie precies inhield is momenteel nog niet bekend.

Niet alle clients werden geraakt door de problemen. Dat betekende feitelijk ook dat gebruikers in de meeste gevallen weinig last hadden van de problemen. Dit kwam volgens de Ethereum Foundation door het feit dat het netwerk een uitstekende ‘client diversity’ heeft. Dat wil zeggen dat er zoveel verschillende clients zijn dat problemen bij een paar van hen opgevangen kunnen worden door de rest.

Dit getuigt van de veerkracht van het Ethereum netwerk volgens sommigen. Hoewel er dus wel degelijk iets aan de hand was, bleef het netwerk feitelijk gewoon overeind. Desalniettemin horen dergelijke problemen niet voor te komen en werd de afgelopen dagen met man en macht gewerkt aan een oplossing.

Patches zijn uitgerold

Die oplossing liet niet lang op zich wachten. Een paar dagen na het ontstaan van de problemen hebben Ethereum ontwikkelaars bij Teku en Prysm al upgrades uitgebracht die optimalisaties doorvoeren. Dit uiteraard om te voorkomen dat nodes te veel middelen verbruiken en overbelast raken in de toekomst.

Uiteindelijk zijn de gevolgen voor Ethereum gebruikers zeer beperkt gebleven. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie