Timo Bult Timo Bult
12/05/2023 05:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 05:24

Ethereum netwerkprobleem: Transacties werden tijdelijk niet verwerkt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerkprobleem: Transacties werden tijdelijk niet verwerkt

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) kreeg gisteravond te maken met een probleem. Daardoor lag het netwerk 25 minuten lang vrijwel stil. Transacties werden echter wel verwerkt, maar niet gefinaliseerd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stuit op probleem

Gisteravond rond 11 uur Nederlandse tijd meldden verschillende Ethereum-ontwikkelaar dat er een probleem was. Zo zou de blockchain al 30 minuten lang geen transactieblokken hebben gefinaliseerd. Dit houdt in dat deze blokken lange tijd niet permanent werden gemaakt op de blockchain.

Transacties werden wel alsnog opgepakt maar dus zonder finalisatie. Dit zorgde voor zorgen bij diegenen die op dat moment een transactie hadden verstuurd. In een dergelijke situatie zijn deze transacties namelijk kwetsbaar voor manipulatie. Of dat ook daadwerkelijk is gebeurd, is niet duidelijk.

Volgens sommige ontwikkelaars toont dit echter ook de veerkracht van het netwerk. Ondanks dat een aantal transactieblokken werd vertraagd, werden transacties alsnog opgepakt en verwerkt.

Advertisement

Ethereum draait weer naar behoren

Inmiddels draait het netwerk weer naar behoren. Transacties worden opgepakt en succesvol gefinaliseerd. Wat de precieze oorzaak is, is vooralsnog niet bekend. De ontwikkelaars van het netwerk werken met man en macht om uit te vogelen hoe dit kon gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat Ethereum met problemen te maken krijgt. Nog voor de merge ondervond de Beacon Chain, de proof-of-stake (PoS) blockchain van Ethereum, een onderbreking. Toen konden 7 transactieblokken op rij geen transacties verwerkt worden. Echter gebeurde dit destijds nog in de testfase en had dit geen grote gevolgen.

Ethereum-concurrent Solana (SOL) heeft de afgelopen jaren echter wel met aanzienlijke problemen te maken gekregen. Het netwerk ging meerdere keren voor langere tijd volledig uit de lucht. Inmiddels lijkt ook dat netwerk de zaken echter meer op orde te hebben.

In eerder ethereum nieuws was te lezen dat de verwachte verkoopdruk na de recente merge uiteindelijk niets voorstelde. Daarnaast stegen de staking opbrengsten naar een recordhoogte als gevolg van de gekte rondom meme-coins zoals Pepe (PEPE).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement