Simon Bosch Simon Bosch
26/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2023 19:30

Solana werkt weer nadat netwerk op problemen stuitte

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Gisteren was in het crypto nieuws te lezen dat het Solana (SOL) netwerk met problemen kampte nadat validators gisterochtend tegenstrijdige transacties op de blockchain begonnen te zetten. Onder andere de Solana Foundation raadde validators hierna aan om over te stappen op oudere software als tussenoplossing. Dit lijkt te werken.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana netwerk werkt weer

De Solana Foundation erkende het probleem en verklaarde dat ontwikkelaars aan het onderzoeken zijn wat het probleem precies is. De doorvoersnelheid van transacties daalde gisteren enorm door de softwareproblemen. Het netwerk haalde regelmatig maar enkele honderden en soms zelfs tientallen transacties per seconde (TPS), een flinke achteruitgang ten opzichte van de 4.000 tot 5.000 die het anders haalt.

Solana Status schrijft op Twitter dat de validators hebben gewerkt aan een gecoördineerde herstart. Rond 2 uur vanmorgen Nederlandse tijd was deze herstart succesvol, en op het moment van schrijven lijkt het inderdaad te werken. Ook Solana’s eigen explorer toont dat de beoogde snelheid van meer dan 4.000 TPS over het algemeen weer wordt gehaald.

Hier en daar kan het netwerk nog wat traag zijn, maar dat zal langzaam minder worden zodra alle validators hun software hebben gedowngraded. Het kostte ontwikkelaars twee pogingen om het netwerk te herstarten.

De downgrade zal geen permanente oplossing zijn, vermoedelijk werken ontwikkelaars al aan een nieuwe versie. In ieder geval staan transacties die in het verleden succesvol zijn verwerkt gewoon nog op de blockchain.

Advertentie

Veel veranderingen bij Solana

Er is een hoop gaande bij Solana. Zo is onlangs het netwerk Helium (HNT) overgestapt op Solana omdat et vond dat dit beter was voor de ontwikkeling van Helium. Solana is namelijk erg snel, dat is voor de Internet-of-Things (IoT) markt waar Helium zich op richt erg belangrijk.

Ook is Solana nu het thuis van een gloednieuwe memecoin genaamd Bonk (ticker: BONK). De naam van deze token is gebaseerd op de meme waarbij het Shiba Inu-hondje dat we ook kennen van Dogecoin (DOGE) een ander slaat met een knuppel. Het geluid dat dit maakt wordt beschreven als ‘bonk’. Tegelijkertijd zijn twee van de populairste Non-Fungible Token (NFT) projecten afgestapt van Solana.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie