Simon Bosch Simon Bosch
28/12/2022 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 07:03

Solana nieuws: Grootste NFT-projecten vertrekken naar Ethereum

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Na de val van de cryptobeurs FTX kwamen verschillende Decentralized Finance-projecten (DeFi) op de Solana-blockchain ook in de problemen. Hierdoor kwam Solana (SOL) in een nogal negatief daglicht. Nu hebben twee NFTprojecten (Non-Fungible Tokens) aangekondigd over te stappen op andere blockchains.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT-projecten stappen af van Solana

Op Twitter schrijft DUST-oprichter Rohun Vora (alias: Frank) dat zowel y00ts als DeGods van Solana afstapt. DUST is de startup achter beide projecten. y00ts en DeGods zijn op het moment van schrijven met afstand de grootste NFT-collecties op Solana, volgens data van OpenSea. Het eerstvolgende project is Okay Bears, dat met een dagelijks handelsvolume van 27.000 SOL (grofweg 270.000 euro) meer dan twee keer zo klein is.

DeGods zal verplaatst worden naar Ethereum (ETH) in het eerste kwartaal van 2023. Voor y00ts kiest DUST voor Polygon (MATIC). De nodige kritiek die Solana te verduren heeft gekregen wordt niet als reden genoemd. Vora zegt ‘nieuwe kansen te willen zoeken’.

De startup DUST haalde afgelopen september nog 7 miljoen dollar op bij investeerders, waar Solana Ventures één van was. Blijkbaar was dit niet genoeg reden om de collecties op het netwerk te houden. Ook de utility token van deze twee projecten, DUST, zal verhuizen naar zowel Ethereum als Polygon. Voor de bijbehorende spaarpunten die je met de NFT’s kunt verdienen geldt dit ook.

Advertentie

Veel kritiek op Solana

Toch zou het kunnen dat de kritiek op Solana een invloed heeft gehad. De afgelopen maanden waren er weinig blockchains waar het handelsvolume in NFT’s zó hard daalden als die op Solana. Nadat FTX omviel kregen sommige platformen op Solana het zwaar, waaronder Solend en Serum.

Het aan FTX verwante Alameda Research was een belangrijke liquiditeitsprovider voor die platformen, maar Alameda viel plotseling weg. Dit leidde tot enorme liquiditeitsproblemen, waardoor je voor nog geen 2.000 dollar bitcoins (BTC) op Solana kon kopen. Toch noemt DUST dit niet als redenen voor het verplaatsen van de collecties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
'Stem op Trump als je voor crypto bent' - Trump maakt opvallende draai
‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Bored Ape-maker gooit het roer om, ontslaat personeel
Advertentie