Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2023 12:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2023 12:09

Solana steeg vorige week enorm, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Sinds de ondergang van FTX heeft Solana (SOL) het niet makkelijk. Het netwerk van Solana bleek sterk afhankelijk te zijn geweest van FTX, waardoor activa op Solana veel hebben moeten lijden. Alameda Research, zusterbedrijf van FTX, was een belangrijke market maker voor op Solana gebaseerde DeFi platformen.

De koers van SOL ging dan ook flink onderuit en was één van de hardst geraakte cryptovaluta na de ineenstorting van FTX. Op het huidige moment presteert SOL echter velen malen beter dan de rest van de cryptomarkt.

Solana memecoins schieten omhoog na veroordeling zoon President Biden
Solana memecoins schieten omhoog na veroordeling zoon President Biden

SOL koers stijgt flink

SOL is het nieuwe jaar uiterst goed begonnen, aangezien de koers al meer dan verdubbeld is in iets maar dan twee weken tijd. Op de eerste dag van het jaar bewoog de koers rond de $10, maar in de afgelopen week heeft het zelfs een top neergezet van net iets onder de $25, volgens data van CoinMarketCap. Op het moment van schrijven ligt de koers op $23,40. Dit is in totaal ongeveer 134% hoger dan op 1 januari.

In de afgelopen zeven dagen is de koers met 43% gestegen en is het de top 10 op basis van marktkapitalisatie binnengedrongen, ten koste van Polygon (MATIC).

Solana zag tevens zijn hoogste handelsvolume sinds de week van de spectaculaire ineenstorting van FTX die de gehele cryptomarkt omtoverde in een bloedbad.

Memecoin op Solana

Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat een op dogecoin (DOGE) geïnspireerde memecoin op het Solana netwerk met duizenden procenten was gestegen. De cryptocurrency gaat onder de naam Bonk (BONK) en noemt zichzelf de eerste ‘Solana Dog Coin’. Sinds 29 december wordt de token verhandeld en het is al met astronomische percentages de lucht in geschoten. Solana’s recente prestaties werden dan ook in zekere zin versterkt door de prestaties van de nieuwe meme-coin BONK.

Migratie Helium naar Solana

Een andere factor die deels verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de prestaties van SOL is de geplande migratie van Helium naar Solana. Helium is een gedsitribueerd draadloos netwerk dat gebruikers cryptotokens aanbiedt als beloning voor het delen van hun internetservice thuis. Het Helium mainnet staat draadloze apparaten met een laag vermogen toe om met elkaar te communiceren en gegevens te verzenden via het netwerk van nodes.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie