Simon Bosch Simon Bosch
22/07/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 09:00

Solana eindelijk uit de brand? Sinds februari al geen uitval meer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La red Solana repunta tras tocar fondo por la caída del FTX

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Solana is de afgelopen paar jaar enorm hard gegroeid, maar dat ging helaas niet zonder kinderziektes. Het netwerk is met name in 2022 relatief vaak uitgevallen. Hierdoor bedacht de crypto-community de meme ‘Solana is down’. Maar 2023 ziet er sinds februari anders uit voor de blockchain.

Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram’s TON netwerk
Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram's TON netwerk

Solana netwerk had veel storingen

In 2022 kampte het met verschillende grote storingen, die veelal minimaal een paar uur duurden. Hierdoor lagen delen van het netwerk plat, of het netwerk zelfs helemaal. Solana Foundation-CEO en -medeoprichter Anayolo Yakovenko klaagde nog openlijk over de koppigheid van het netwerk.

Ook in februari van 2023 liep de blockchain vast toen er per ongeluk een fork van het mainnet ontstond. Een fork houdt in dat het netwerk zichzelf opsplitst in twee blockchains. Om verdere problemen te voorkomen stapten validators over op een soort veilige modus totdat de problemen opgelost waren.

Helaas was het ook nadat het netwerk weer goed werkte nog niet duidelijk wat het probleem precies was. De community was er behoorlijk klaar mee. Zo noemde een topman van boekhoudbedrijf Ernst & Young Solana nog een ‘lifestyle-vriendelijke blockchain’. Het project verdiende hierdoor de meme ‘Solana is down’.

Advertentie

Solana draait weer als een zonnetje

Maar inmiddels lijkt het netwerk weer naar behoren te werken, zo schrijft de Solana Foundation in een prestatierapport voor de maand juli. Sinds afgelopen februari is er namelijk al geen enkele uitval meer geweest.

Wel benadrukte de organisatie in een e-mail aan Decrypt dat de huidige prestaties geen garantie zijn voor een toekomst zonder haperingen. De problemen van de afgelopen tijd horen bij het laten groeien van een schaalbaar netwerk, vindt Dan Albert, directeur bij de Solana Foundation.

Ook benadrukt de organisatie in het rapport dat het een manier heeft gevonden om het netwerk ‘orden van grootte goedkoper’ te maken in het gebruik via ‘state compression’. 100 miljoen NFT’s minten zou met deze nieuwe methode maar 50 SOL (momenteel 1138 euro) kosten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie