Roy van Krieken Roy van Krieken
13/01/2024 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 11:20

Rechtszaak beruchte Terra-oprichter krijgt nieuwe twist

icon-altcoins
Altcoin nieuws
terra-luna-lunc-do-kwon

Foto: Shutterstock/Hasbi Sahin

Al meer dan een jaar vindt een ingewikkeld juridisch drama plaats rondom Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs. Deze saga, die zich nu in de gangen van verschillende rechtszalen over de hele wereld afspeelt, werpt ook in 2024 nog een schaduw over de crypto markt. Do Kwon zou uitgeleverd gaan worden aan de Verenigde Staten, maar de Terra-oprichter probeert dit op alle mogelijke manieren uit te stellen.

Shiba Inu weddenschap leverde familie onverwachte miljoenen op
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Een juridische wirwar over grenzen heen

Kwon’s juridische problemen begonnen met de ineenstorting van Terraform Labs’ stablecoin, TerraUSD, en de bijbehorende LUNA-token. De ineenstorting leidde tot een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in februari 2023, waarin Kwon werd beschuldigd van betrokkenheid bij een miljarden crypto-zwendel. Terwijl de complexiteit van deze zaak zich ontvouwt, wordt duidelijk dat de gevolgen van Kwons acties verder reiken dan de cryptomarkt alleen.

Na zijn arrestatie in Montenegro in maart 2023 voor het gebruik van vervalste reisdocumenten, verzoekt Kwon nu om uitstel van zijn procesdatum in de Verenigde Staten. Zijn juridische team benadrukte zijn wens om persoonlijk bij het proces aanwezig te zijn, gepland voor eind januari. Zijn advocaten proberen op deze manier de rechtszaak verder uit te stellen tot maart. Of dit gaat lukken moet nog maar blijken.

Advertentie

Een twist in de uitleveringsprocedure

Het verhaal nam eerder al een onverwachte wending toen het Hooggerechtshof van Montenegro een fout had gemaakt, waardoor Kwon niet kon worden uitgeleverd. Zijn advocatenteam wijst op een procedurele misstap: het niet verhoren van Kwon, wat wettelijk verplicht is. Dit zet de hele uitleveringsprocedure op zijn kop en stuurt de zaak terug naar de stedelijke rechtbank van Podgorica. Dit betekent mogelijk een langdurige vertraging voordat Kwon kan worden berecht voor zijn vermeende misdrijven.

Gevolgen voor de crypto-industrie

De Kwon-zaak blijft een doorn in het oog voor de hele crypto markt. Velen binnen de crypto gemeenschap hopen dat Kwon snel volgens de letter van de wet wordt berecht voor zijn rol in een van de grootste crypto drama’s ooit. Door zijn handelen gingen miljarden in rook op. Een goede en spoedige afloop van de rechtszaak is daarom eigenlijk in ieders belang.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie