Timo Bult Timo Bult
04/12/2020 10:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2020 10:57

Ripple bezit 48 miljard XRP, netwerk zou deze allemaal kunnen vernietigen stelt Ripple CTO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple bezit 48 miljard XRP, netwerk zou deze allemaal kunnen vernietigen stelt Ripple CTO

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) is een van de grootste cryptocurrencies op de markt. Het project is voornamelijk gericht op het faciliteren van goedkope en snelle internationale transacties. Het zijn dan ook vooral banken die geïnteresseerd zijn in het netwerk. Maar het bedrijf achter het project, Ripple, is vaak onder vuur komen te liggen door de enorme voorraad aan XRP die het zelf nog in bezit heeft.
Naar verluidt bezit Ripple nog zo’n 48 miljard XRP, ongeveer de helft van de totale voorraad. In het verleden heeft Ripple veel van zijn bezit verkocht aan bedrijven met als doel de adoptie van het netwerk te stimuleren. De community beschuldigde het bedrijf er echter van dat het de prijs van XRP zo kunstmatig laag hield.
Deze zekere vorm van centralisatie valt bij de echte crypto-fans niet in goede aarde. De chief technologie officer (CTO) van Ripple, David Schwartz, liet echter onlangs weten dat het netwerk alsnog een wapen heeft tegen deze centralisatie. Zij kunnen er namelijk voor stemmen om alle XRP van Ripple te vernietigen.

“Er zou niets zijn dat Ripple zou kunnen doen om dat te voorkomen. Openbare blockchains zijn erg democratisch. Als de meerderheid een wijziging van de regels wil, kan de minderheid niets doen om ze te stoppen.”


Om zo’n coin burn goed te keuren moet minstent 80% van de validators op het netwerk het voorstel twee weken lang steunen. Die drempel zou gehaald kunnen worden zonder de steun van Ripple, die zelf ook actief is op het netwerk.
Een voorbeeld hiervan is “the Checks Amendment,” die dit jaar werd aangenomen zonder de steun van Ripple. Door deze aanpassing kunnen gebruikers nu XRP checks ontvangen en deze later inlossen. Kortom, mocht de community het echt niet mee eens zijn dat Ripple zoveel XRP bezit, dan zouden zij alsnog middelen hebben om er iets aan te doen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie