Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2019 15:45

Ripple bindt meer dan 300 klanten en floreert met RippleNet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter het Ripple-betalingsprotocol, heeft vandaag bekend gemaakt meer dan 300 klanten te hebben. Naast deze mijlpaal is ook de jaarlijkse groei van transacties op RippleNet vertienvoudigd. Voor wie RippleNet niet kent, dit is het wereldwijde netwerk van Ripple waar betalingsproviders, banken en andere financiële instituten op zijn aangesloten om goedkope transacties uit te voeren.
Vorig jaar, tijdens Swell Conference 2018, kondigde Ripple On-Demand Liquidity (ODL) aan; het product van Ripple waarmee grensoverschrijdende transacties tussen twee verschillende valuta’s kunnen worden gedaan met XRP als “brugvaluta”. Ja inderdaad, ODL is de nieuwe naam van xRapid die werd aangenomen na een rebranding. Ook ODL heeft goed gepresteerd. Zo wist deze tak van Ripple in minder dan een jaar meer dan een dozijn klanten aan zich te binden en het aantal transacties vanaf Q1 2019 tot eind oktober te verzevenvoudigen. Een aantal grote klanten van ODL zijn MoneyGram, FlashFX en Viamericas. Op dit moment is ODL live in de Filippijnen, Mexico en Australië. Verder werkt Ripple aan uitbreiding in Brazilië, Azië/Pacific, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns Amerika en Europa. 

Dit jaar is, tot nu toe, een van de beste geweest voor Ripple. We hebben voortdurend momentum meegemaakt met klanten, groei van RippleNet en de adoptie van On-Demand Liquidity. In amper een jaar na de lancering van ODL hebben we impact kunnen maken op de resultaten van van onze klanten. Het verheugt ons om dit momentum volgend jaar voort te zetten en ODL uit te breiden naar nieuwe markten.

Aldus de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. 
De positieve resultaten staan in contrast met de prestaties van XRP. Zelfs nu Swell Conference 2019 nadert lijkt de koers van XRP niet noemenswaardig te reageren. In een interview met Bloomberg laat Garlinghouse weten niet te zitten met de huidige prestaties van XRP. Hij geeft aan zich te richten op de prestatie van XRP op lange termijn. 
Recent toegevoegde klanten van Ripple zijn de Faysal Bank uit Pakistan, bKash uit Bangladesh, Qatar National Bank uit Qatar en Finastra uit het Verenigd Koninkrijk. 
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie