Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
19/11/2022 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 14:10

Ripple breidt uit naar Europa, vraagt Ierse vergunning aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Cryptobetalingsbedrijf Ripple (XRP) heeft zijn aandacht gericht op landen buiten de VS vanwege zde lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het bedrijf hoopt op een licentie als virtual asset service provider van de Ierse toezichthouder aangezien het de activiteiten in Europa uitbreidt, volgens CNBC. 

Solana ontwikkelaars prikken datum voor reparatie van cryptonetwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ripple niet meer afhankelijk van de VS

In een recent interview voor CNBC legde Ripple’s algemeen adviseur Stuart Alderoty uit dat Ripple niet langer afhankelijk is van de VS om het grootste deel van zijn inkomsten te halen. Daarom heeft het zich gericht op Europa, en meer specifiek Ierland.

“In wezen worden de klanten en inkomsten buiten de VS gegenereerd, ook al hebben we nog steeds veel werknemers in de VS”

Tegelijkertijd met uitbreiding naar Europa heeft Ripple deze week ook een vergunning aangevraagd bij de Britse toezichthouder. Ripple heeft ongeveer 60 mensen in het Verenigd Koninkrijk en twee in Ierland. 

Zodra het bedrijf deze Ierse licentie heeft, wil Ripple zijn diensten in heel Europa “paspoorten”, vertelde Alderoty aan CNBC. Het gaat ook een aanvraag indienen voor een licentie voor elektronisch geld in Ierland, voegde hij eraan toe.

De SEC startte in 2020 een rechtszaak in tegen Ripple, waarin werd beweerd dat de verkoop van zijn XRP-tokens telde als ongeregistreerde effecten ter waarde van $ 1,3 miljard. 

Ripple’s hoofd van openbaar beleid, Susan Friedman, vertelde onlangs dat ze bezig zijn met het indienen van een antwoordbrief op het kort geding en een uitspraak verwachten in 2023. Volgens advocaat Jeremy Hogan is de kans klein dat de SEC de rechtszaak zal winnen.

Advertentie

Het effect van het fiasco van FTX op de sector

Ripple’s algemeen adviseur Stuart Alderoty en CEO Brad Garlinghouse gaven ook hun mening over het fiasco van FTX. Ze gaven het argument dat wereldwijde regelgevers uitgebreide regels moeten opleggen aan de sector om toekomstige ongewenste gebeurtenissen te voorkomen.

Alderoty meende dat het fiasco van FTX de crypto-industrie enig voordeel zou kunnen bieden. Al het nieuws hierover zou de regelgeving kunnen versnellen. 

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse was het daarmee eens. Hij voegde eraan toe dat dergelijke gebeurtenissen een onvermijdelijk onderdeel van de sector zijn.

“Crypto is nooit alleen maar zonneschijn en rozen geweest, en als industrie moet het volwassen worden,”

Garlinghouse beweerde dat Ripple functioneert als een “transparante” entiteit, waardoor het zeer onwaarschijnlijk is dat het soortgelijke problemen als FTX zal ondervinden.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie