Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 15:04

Ripple deelt $2 miljoen uit aan NFT projecten voor de XRP Ledger

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple deelt $2 miljoen uit aan NFT projecten voor de XRP Ledger

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple wil de non-fungible token (NFT) markt naar het XRP netwerk brengen. NFT’s zijn cryptocurrencies waarvan elke token uniek is waardoor ze bijvoorbeeld als een soort digitaal eigendomsbewijs kunnen dienen. Klik hier om meer te lezen wat NFT’s precies zijn.

RippleX is de afdeling van Ripple gericht op het stimuleren van ontwikkeling op de XRP Ledger, een soort blockchain voor de XRP crypto. RippleX heeft onlangs in samenwerking met XRPL Labs meer dan $2 miljoen aan subsidies uitgedeeld aan XRP projecten, kondigt het bedrijf op 24 september aan:

Het is pas de eerste golf van dit soort subsidies, meldt RippleX. Deze eerste ronde is vooral bedoeld voor NFT projecten op de XRP Ledger. Meer dan 100 voorstellen werden ingediend die in aanmerking kwamen voor een subsidie, 25 projecten werden uiteindelijk geselecteerd. De $2 miljoen aan subsidies zijn verdeeld over individuele ontwikkelaars en teams uit 10 verschillende landen.

Het volledige lijstje van projecten die subsidie ontvangen is hier te vinden. Enkele voorbeelden zijn: Aquarelle, die een zogenaame metaverse wil bouwen op de XRP Ledger met een NFT bibliotheek. Bithomp, die werkt aan een XRPL explorer. Clever.gallery, die een NFT marktplaats bouwt. Galaxy, een decentraal advertentieplatform. Ledger City, een 3D visualisatie van de XRP Ledger. En NFT Terrace, die de Britse voetbalwereld als NFT’s naar de XRP Ledger wil brengen.

In mei was op Crypto Insiders te lezen dat Ripple ondersteuning voor NFT’s toevoegde aan het netwerk. Ripple hoopt hiermee uit te breiden naar het grote publiek, het bedrijf richt zich voornamelijk op bedrijven en banken voor grensoverschrijdende transacties.

Deze week verkocht TIME magazine duizenden NFT’s op Ethereum (ETH). De NFT’s werden binnen 1 minuut verkocht, echter was dat door bots waardoor het Ethereum netwerk verstopt raakte en transactiekosten omhoogschoten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie