Rico Engelbarts
18/06/2018 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 09:10

Ripple doneert $2 miljoen aan blockchain-initiatief universiteit Texas

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Één van de 17 instellingen die geselecteerd zijn voor het donatieprogramma van $50 miljoen van Ripple, de universiteit van Texas (UT) in Austin, ontvangt $2 miljoen van de in San Francisco gevestigde crypto-gigant Ripple.

De McCombs School of Business aan de UT ontvangt, verspreid over de komende vijf jaar, $2 miljoen van Ripple om onderzoek te financieren in het Blockchain Initiative-programma van de instelling, heeft een rapport van het universiteitsblad The Daily Texan onthuld.
McCombs organiseerde haar eerste blockchain-congres in april 2018 om aan de belangstelling van faculteiten en studenten van verschillende universiteiten, waaronder haar eigen, te voldoen, suggereert het rapport, wijzend op een toenemende vraag en honger naar de gedecentraliseerde technologie die gewoonlijk geassocieerd wordt met cryptocurrencies als Bitcoin. De conferentie werd bijgewoond door 300 mensen, waaronder leidinggevenden van Ripple, studenten en personeel. Opvallende deelnemers waren de senior FinTech equity researcher Jim Schneider en Walmart’s vice-voorzitter van voedselveiligheid, Frank Yiannas, die keynotes verzorgden naast andere panelleden van USAA, de SEC, ICE en IBM.
Programmaleider Cesare Fracassi:

Dat congres was de katalysator om echt te zien dat er veel vraag was van studenten, industrieën en bedrijven om een centrale focus binnen de business school  te hebben, om in principe gebruik te maken van de vraag naar blockchain-technologie.

Hoewel het relatief nieuw is, zal het Blockchain Initiative van McCombs de financiering van Ripple gebruiken om projecten, onderzoeks- en outreach-programma’s te financieren die studenten verbinden met bedrijven in de stad, zei Fracassi. Hij verklaarde:

Austin is een behoorlijk grote hub voor blockchain-technologie bedrijven, dus ik zie het initiatief als een manier om faculteit en studenten aan die bedrijven te linken.

Het onderwerp blockchain-technologie wordt ook in verschillende colleges bij McCombs onderwezen, waarbij studenten leren over de technologische, juridische en zakelijke kansen en uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden bij het uitrollen van blockchain-powered solutions.
De financiering maakt deel uit van Ripple’s belofte om voor $50 miljoen uit te trekken om academische blockchain-onderzoek te financieren bij 17 verschillende universiteiten over de hele wereld. Zoals eerder gemeld, omvat het University Blockchain Research Initiative (UBRI) universiteiten in Australië, Brazilië, Canada, Cyprus, India, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Nederland (TU Delft), Korea en de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie