Rico Engelbarts
04/06/2018 20:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2018 20:37

Ripple doneert $50 miljoen aan 17 universiteiten om blockchain en crypto-toepassing te stimuleren

Nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Cryptocurrency-startup Ripple, het op blockchain gebaseerde betalingsnetwerk, doneert $50 miljoen aan 17 universiteiten verspreid over de hele wereld om de algemene acceptatie van blockchain, de technologie waar Bitcoin op steunt, een duwtje in de rug te geven.
Ripple kondigde de samenwerking, het ‘University Blockchain Research Initiative’, 4 juni aan op haar website. Het zei dat de donaties in Amerikaanse dollars gedaan zullen worden en niet in cryptocurrency. Verder meldde het in San Francisco gevestigde bedrijf:

We zijn verheugd om het University Blockchain Research Initiative (UBRI), een samenwerking met topuniversiteiten over de hele wereld, aan te kondigen, om academisch onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie in blockchain, cryptocurrency en digitale betalingen te ondersteunen en te versnellen.

Interesse in blockchain-pieken
Ripple zei dat de interesse in blockchain enorm omhoog gaat omdat mensen het baanbrekende potentieel van distributed ledger technology beginnen te ontdekken. Ripple:

Van nieuwe zakelijke use cases, zoals het sneller, goedkoper en transparanter maken van grensoverschrijdende betalingen, tot het gebruik van blockchain voor altijd; studenten en faculteiten komen wereldwijd naar voren als belangrijke bijdragers aan het het creëren van een robuustere en waardevollere blockchain en betalings-ecosysteem.

Dit is de complete lijst van de 17 universiteiten waar Ripple in investeert:

 1. Princeton University (Center for Information Technology Policy)
 2. MIT (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory)
 3. University of Pennsylvania (Wharton School)
 4. Indian Institute of Technology Bombay
 5. Australian National University College of the Law
 6. Technische Universiteit Delft
 7. Fundação Getulio Vargas (Brazilië)
 8. University of California, Berkeley (Haas School of Business)
 9. International Institute of Information Technology, Hyderabad (IIIT-H)
 10. Korea University
 11. University of Texas at Austin (McCombs School of Business)
 12. University of North Carolina at Chapel Hill
 13. University College London
 14. University of Luxembourg
 15. University of Nicosia (Cyprus)
 16. University of Oregon
 17. University of Waterloo (Canada)

Ripple laat de wereld zien hoe zeker het is van de toekomst van blockchain door de daad bij het woord te voegen. In april 2018 investeerde het bedrijf $25 miljoen van haar XRP-cryptocurrency in Blockchain Capital Parallel IV, een fonds van $150 miljoen dat zal beleggen in blockchain-ondernemingen.
Ook heeft Ripple haar ontluikende crypto-rijkdom gebruikt voor sociale goede doelen. Twee weken geleden werkte Ripple samen met acteur Ashton Kutcher om $4 miljoen in XRP te doneren aan het Ellen DeGeneres Wildlife Fund, dat bedreigde diersoorten helpt. Kutcher, die investeerder in Ripple is, is al een lange tijd Bitcoin-bull.
Ondertussen blijft blockchain de krantenkoppen halen vanwege haar veelzijdigheid. De giga-supermarktketen Walmalt diende onlangs een patent in voor een op blockchain gebaseerde digitale marktplaats.
Signet Jewellers, ‘s werelds grootste retailer van diamanten juwelen, sloot zich onlangs aan bij een blockchain-programma voor diamanten dat werd ontwikkeld door de Zuid-Afrikaanse edelstenen-gigant De Beers Group.
Zelfs crypto-sceptici omarmen blockchain
Ook gezworen sceptici van cryptocurrency hebben toegegeven dat de blockchain-technologie de gezondheidszorg, het bankwezen, het beheer van de toeleveringsketen en de entertainmentindustrie zou kunnen veranderen. Daarom investeert zelfs “Old Money” als de Rockefeller-familie in blockchain-startups.
Ook hebben vele van de beste business schools in de wereld, waaronder Wharton en Stanford, hun MBA-opleidingsaanbod uitgebreid met colleges over Bitcoin en blockchain. “We zijn op het punt waar er een kritische massa is om dit domein te onderwijzen”, zei Kevin Werbach, een professor aan de Wharton School.
John Jacobs, een voormalige executive van NASDAQ die nu directeur is van de Georgetown Business School, zei dat hij “constant” wordt gebeld door recruiters met de vraag: “We hebben mensen nodig om te begrijpen hoe blockchain-technologie moet worden toegepast.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie