Timo Bult Timo Bult
23/02/2021 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2021 09:35

Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

Foto: rafapress/Shutterstock

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple’s On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat dit het einde is van de samenwerking tussen de twee, aldus de algemene manager van RippleNet, Asheesh Birla.
MoneyGram is een redelijk grote speler op de overboekingsmarkt. In 2020 investeerde Ripple $50 miljoen in het bedrijf waarvoor het 10% van de aandelen kreeg en de twee de samenwerking aangingen. Ripple zit nu echter in een rechtszaak verwikkeld en dus is het gebruik van XRP (XRP) voor overboekingen een lastige kwestie geworden. Lees hier meer over deze rechtszaak.
Waar veel exchanges XRP al (tijdelijk) verwijderden, bleef MoneyGram aanvankelijk nog gebruikmaken van de altcoin. Daar kwam gister echter verandering in. In een aankondiging voor Q4 2020 maakte het bedrijf bekend geen gebruik meer te zullen maken van Ripple:

“Vanwege de onzekerheid over hun lopende geschillen met de SEC, heeft het bedrijf de handel op het Ripple-platform opgeschort.”

Dit betekent echter niet het einde van de samenwerking. Birla laat op Twitter namelijk weten dat de meerjarige deal tussen de twee bedrijven nog steeds intact is:

“In 2019 tekenden we een *meerjarige* deal met MGI, die nog steeds volledig van kracht is. Ze hebben het gebruik van ODL tijdelijk opgeschort – om voor de hand liggende redenen – op dit moment onzekerheid over de regelgeving.”


Volgens Birla zei de CEO van MoneyGram: “We pauzeren de activiteiten alleen maar voor [een] overvloed aan voorzichtigheid … en niet andere zorgen erover. We hebben een geweldige relatie gehad met Ripple en het zou geweldig zijn om met hen samen te blijven werken.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie