Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/05/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2020 14:44

Ripple medeoprichter Jed McCaleb verkocht in april $11,7 miljoen aan XRP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple medeoprichter Jed McCaleb verkocht $54 miljoen aan XRP in april

Foto: rafapress/Shutterstock

Op 30 april heeft de Jed McCaleb, mede eigenaar van Ripple minimaal 54 miljoen XRP verkocht. Dat kwam naar voren in een rapport dat TheCryptoAssociate publiceerde. Het is opmerkelijk dat McCaleb op vrij reguliere basis zijn XRP verkoopt, in april verkocht hij ook al 1,8 miljoen tokens op dagelijkse basis. Dit waren ruim 54 miljoen tokens in totaal.
McCaleb is een prominent figuur die verantwoordelijk was voor de oprichting van de exchange Mt.Gox en de bekende cryptocurrency Stellar Lumens (XLM). In 2012 richtte hij OpenCoin op wat later Ripple werd. Na het pre-minen van de XRP tokens eigende McCaleb 9,5 miljard XRP tokens aan zichzelf toe. Dit zorgde voor veel kritiek rondom McCaleb omdat hij later aankondigde een groot deel te willen verkopen. Naar aanleiding hiervan daalde de koers van ripple met 40% in 24 uur tijd. Echter maakte hij later wel een afspraak om zijn verkoop gedrag te reguleren.
Volgens onderzoek bezit McCaleb miljarden XRP tokens, bijna 4,7 miljard naar verluidt. Als reactie op de kritiek die hij ontving gaf hij aan dat hij zijn tokens op een geleidelijke manier verkoopt om zo de prijs intact te houden, en daarmee andere bedrijven in bescherming zou nemen.
Er is dus best wat onzekerheid rondom de XRP token. Echter maakt het volume van het On-Demand Liquidity programma een hoop goed voor Ripple. Zo is het volume in het ODL netwerk qua volume verdrievoudigd en zijn er tot wel 294% meer transacties gedaan via dat netwerk. In het persbericht wat gepubliceerd werd kwam ook naar voren dat de stijging voortkwam uit een kostenbesparende maatregel die geïmplementeerd werd. Zo zorgen ze voor een eenvoudige en veilige manier om liquiditeit op je account te hebben.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement